Балон на ражњићу

Кад вам неко помене ражњић, ви одмах помислите на роштиљ. Ма замирише вам месо истог тренутка! Али, Осман за вас има један посебан ражњић, ражњић на коме није месо, већ - балооон!

Шта нам је потребно за овај ражњикасти експеримент? 

- 1 балон

- мало јестивог уња (за пржење)
- 1 ражњић

- присуство родитеља

Дакле, почињемо! Најпре, надујете балон као што бисте га и иначе надули, па онда сасвим мало ваздуха опустите. Ако га боцнете ражњићем, видећете да ће пући. Зашто? Зато што још нисмо ставили уље. Нема ту ништа чудно - па и кад пржимо месо, стављамо уље, зар не? У сваком случају, не боцкајте балон још увек, осим ако немате резервни.

Следећи корак је - мазање уља. Узећете јестиво уље (оно исто које користите за пржење меса) и намазаћете врх и дно балона. Дакле, то је онај део где вам је балон везан и супротни крај. Та два дела су најдебља и зато ћемо баш ту провући наш ражњић. Јер, као што се месо теже пржи тамо где је дебље, тако и балон теже пуца на тим местима.

И пазите сад - прободете лагано, сасвим лагано ражњић кроз овај врх балона, ту где је балон везан и видећете да се ништа није догодило. Онда пажљиво, сасвим пажљиво гурнете ражњић до другог краја и прободете кроз дно балона. Иии - шта смо добили? Балон на ражњићу!

Не заборавите само да, ма колико сличности било у овом вашем ражњићу и оном ражњићу са месом, овај са балоном није јестив! Драги другарићи, ако откријете нешто ново, шаљите нам на адресу Таковска 10, 11 000 Београд, за емисију „Плава птица", или на мејл plava.ptica@rts.rs. Можете нам писати и на facebook страници, а до тад -

Лет, лет!

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 25. новембар 2024.
12° C

Коментари

Bravo
Шта је све (не)дозвољено да се једе када имате повишен холестерол
Krusevac
Преминуо новинар Драган Бабић
Omiljeni režiser
Луис Буњуел – редитељ који нам је показао да ово није најбољи од свих могућих светова
Posle toliko vremena..
Репер Диди најбогатији међу славнима, Ђоковић на 68. месту
Zdravlje
Редовно коришћење аспирина узрокује хиљаде смрти годишње