четвртак, 15.12.2011, 20:14 -> 20:20
štampajУскоро спискови за трећи круг
Стручна комисија приводи крају прегледање тестова опште културе и информисаности, које су решавали кандидати у другом селекционом кругу Јавног позива РТСа. Ускоро ће бити формирани спискови кандидата који су испунили услове за пролазак у трећу селекциону фазу- полагање тестова стучности.
Радио-телевизија Србије успешно је реализовала тестирање кандидата који су испунили опште услове Јавног позива РТС-а, чиме је обављена друга селекциона фаза овог пројекта.
Кандидати са најбољим резултатима на тесту опште информисаности и културе, биће бавештени да су испунили услов за пролазак даље и да им предстоји полагање теста стручности.
Од укупно 17.000 пријављених, опште услове Јавног позива испуњавало је 10.000 младих, академски образованих људи из читаве Србије. По обављеном прегледању резултата на тесту опште информисаности и културе, биће утврђен тачан број кандидата који ће бити позвани на тестирање стручности.
Након тестова стручности, најуспешнији кандидати биће позвани на интервјуе.
То ће бити и последња провера. РТС ће потом формирати и објавити списак кандидата са најбољим резултатима, који ће започети тромесечну праксу.
Јавни позив РТСа био је упућен младим школованим стручњацима да препознају своју шансу у пет сектора делатности Јавног медијског сервиса Србије.
Једини критеријуми при доношењу коначне одлуке о запослењу биће стручност, знање и радни елан.
Упутство
Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.
Број коментара 6
Пошаљи коментар