Грузија има најбољу песму у Европи

Победник 14. такмичења "Дечја Песма Евровизије" одржаног у Валети је Маријам Мамадашвили са нумером "Мзео" (Сунце). Друго место припало је представницама Јерменије, док је треће место заузела Италија. Наша Дуња Јеличић је заузела 17. позицију.

Узбудљиво гласање, неизвесно до самог краја, донело је десетогодишњој Маријам Мамадашвили и њеној песми "Мзео" чак 239 гласова. Са седам бодова мање на другом месту нашла се Јерменија, док је трећу позицију заузела Фјама Боћа из Италије са 209 поена.

Наша Дуња Јеличић је са композицијом "У ла ла ла" заузела 17. позицију, са 14 поена.

 

Прво су се јавили презентери свих 17 земаља учесница и саопштили су гласове стручног жирија одраслих. Одмах након њих своје гласове дали су Кристер Бјоркман из Шведске, Мадс Гримстад из Данске и Џедвард из Ирске који су чинили специјални жири, а потом су гласови дечјег жирија саопштени збирно. Ове године на почетку гласања, није било додељивања по 12 поена свакој од земаља, што је иначе било правило претходних година.

Гласове Србије саопштио је дванаестогодишњи Томислав Радујевић који живи на Малти.

 

Централно место одржавања такмичења био је Медитерански конференцијски центар у Валети, једна од најупечатљивијих грађевина овог града и некадашња Света болница Реда Светог Јована, која је смештена поред Тврђаве Свети Елмо и гледа на Велику луку. 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара