Читај ми!

Малта прва, Србија седма!

Нумера "Not My Soul" представнице Малте најбоља песма 13. Дечјег Евросонга! Јерменији за неколико бодова измакла победа, Словенија на бронзаној позицији. Представница Србије, Лена Стаменковић, и „Ленина песма“, са 79 поена, на седмом месту.

21.57 – Победник је Малта! Дестини Чукуњере и нумера Not My Soul добилe 185 бодова. Следе Јерменија са 176 поена, Словенија са 112, Белорусија са 105. Србија са 79 бодова на седмој позицији.

21.41 – Дуња Јеличић отворила гласање земаља учесница: из Србије 12 бодова Малти. Прва „дванаестица“ за Србију стигла из Македоније. Максимум и из Црне Горе.

21.18 – Завршено гласање! Линије су затворене!

21.01 – Почело је гласање! Ленин број је број 1! Током наредних 15 минута можете гласати за песму која Вам се највише допала путем СМС-а, из Србије на број 1551. Из Србије не може да се гласа за Лену.

20.43 – Камила Исмаилова из Сан Марина гледа у Огледало које губи контролу. Дестини Чукуњере са Малте у нумери Not My Soul каже да јој све могу узети осим душе. Из Албаније стиже Мишела Рапо, изводи песму Dambaje. Такмичарски део затварају Јана Мирковић из Црне Горе и песма Олуја.

20.24 – Белоруски представник Руслан Асламов верује да ће очарати публику и жири песмом Враџбина. О Љубави пева и Мика из Јерменије. Почни од себе, поручује Ана Тринчер из Украјине. Да ли ће 13 бити срећан број за бугарске представнике Габријелу и Ивана који наступају тринаести?

20.02 – О томе колико је важно пријатељство пева Бела Пејџ из далеке Аустралије. Представница Ирске Ејми Бенкс поздравља Звезду мора. Михаил Смирнов из Русије извео је песму Сан. Темпераментну песму Плетеница љубави певале су македонске представнице Ивана и Магдалена.  

19.55 – Група „Вирус“ из Грузије певала је о Изазову, а Лина Кудузовић из Словеније о Првој љубави. Из Италије стиже порука да треба Живети, преносе је публици широм Европе Кјaрa и Мaртинa Скaрпaри. Million Lights и Шалиса стижу из Холандије.

19.38 – После увода, сви су спремни за забаву – Арена у Софији пулсира у ритму Ленине песме! На нама остаје свет, поручује српска представница.  

19.27 - Све је спремно за почетак спектакла у престоници Бугарске. Дефилеом овогодишњих учесника почео шоу у арени „Армец“.

Тринаесто издање Дечје песме Евровизије окупило је у престоници Бугарске учеснике из 16 европских земаља (Албаније, Белорусије, Бугарске, Грузије, Ирске, Италије, Јерменије, Македоније, Малте, Русије, Сан Марина, Србије, Словеније, Холандије, Украјине и Црне Горе) и представницу Аустралије.

Под слоганом „Откриј“ (Discover) публика и стручни жирији земаља учесница одабралу су најбољу песму у извођењу младих уметника који тек треба да открију све своје таленте.

Србију је представљала 11-годишња Лена Стаменковић која је и отворила надметање у бугарској престоници.

Композицију Ленина песма написала је Леонтина Вукомановић, док су текст заједно написале Лена и Леонтина Вукомановић. Аранжман потписује Душан Алагић.

Ауторски трио желео је да нумером и квалитетним наступом пошаље снажну поруку да деца не смеју да буду сама на свету, који на њима и остаје.

Водитељка такмичења била је певачица Поли Генова, која је представљала Бугарску на Песми Евровизије 2011. године.

Директан пренос Дечје песме Евровизије, коју је Радио-телевизија Србије ове године реализовала са продукцијском кућом "Intermedia Network", гледаоци су могли су да прате на Другом програму РТС-а и РТС Сателит.

Коментатор преноса била је Силвана Грујић.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара