Читај ми!

РТВ претплата

Упутство за измирење дуга за РТВ претплату.

Ступањем на снагу Закона о јавним медијским сервисима, дана 13. августа 2014. године (закон објављен у „Службеном гласнику Републике Србије" број 83/2014), Закон о радиодифузији стављен је ван снаге („Службени гласник Републике Србије" бр. 42/02, 97/04, 76/05, 79/05, 62/06, 85/06 и 41/09). У складу са престанком важења Закона о радидифузији, месечна РТВ претплата се не наплаћује од рачуна за август 2014. 

Дуговања за РТВ претплату, уплаћују се директно на рачун РТС-а;  информације о висини дуга по основу РТВ претплате и упутства за уплату, могу се добити на следеће бројеве телефона:

(+381 11) 655-2553, 655-2403, 655-2687

Упутство за уплату можете преузети овде (у ПДФ формату)

Дуговање за РТВ претплату можете измирити у више месечних рата, без камате, путем Споразума. Све информације за отплату дуга у више месечних рата, путем Споразума можете добити на број телефона:

(+381 11) 655-2687

 Постојање јавног радиодифузног сервиса, као и  обавезна претплата као начин финансирања је међународни стандард који је обезбеђивао Јавном сервису финансијску и уређивачку независност у производњи и емитовању програма од општег интереса.

Захваљујемо свим грађанима који су измиривали законску обавезу  и тиме допринели остваривању фунције Јавног медијског сервиса Србије.

Такса за јавни медијски сервис

Законом о јавним медијским сервисима, од 1. јануара 2016. године, уводи се обавеза плаћања таксе за јавне медијске сервисе.

У складу са чланом 38. закона, обвезник плаћања таксе је свако физичко и правно лице које је корисник мерила електричне енергије по стамбеној јединици, односно пословном простору.

Јавни медијски сервис ће свим обвезницима плаћања таксе, упутити писани захтев за прикупљање потребних података наведених у члану 39. закона, са обавештењем о могућностима за ослобађање од обавезе плаћања таксе у складу са  одредбама члана 42. Закона о Јавним медисјким сервисима.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво