Читај ми!

Јавна расправа о програмским садржајима РТС-а у Књажевцу

У Књажевцу је организована четврта јавна расправа о програмским садржајима јавног медијског сервиса. Представници јавног и културног живота тог града изнали су низ похвала, примедби и предлога Јавном медијском сервису.

Захваљујући програмској политици наше куће Књажевац је често заступљен у информативном програму РТС-а. Томе доприноси и ТВ дописништво у Зајечару које је на само 40 километара од Књажевца. Међутим, Књажевчани мисле да дописништва широм Србије треба ојачати.

"Ви се стварно трудите и вама свака част, значи, ми никакве замерке немамо на ваш рад, али само мислимо, сматрамо, да би било благотворно да вас има више", наводи Бранисалв Јосифовић, народни посланик.

Многобројни Књажевчани на данашњој расправи су истакли професионалност у раду новинара информативног програма РТС-а, продукцијске садржаје и културу, међутим изнели су примедбе на музички програм.

"Имали смо фантастичан један музички тобоган је л’ тако? Сви смо заборавили чини ми се. Едукативног карактера учествовање активног што наставника што родитеља, имали смо један велики Биг бенд РТС-а и на њих смо заборавили", рекао је Млађа Василевски, директор Музичке школе.

Јавна расправа у Дому културе тајала је два сата.

"Драго нам је кад чујемо критику зато што свака критика треба да се тумачи позитивно, да је добронамерна и онда је мотив више да се следећи пут у некој другој јавној расправи покаже да је то саслушано, да су прихваћене оне сугестије које су могуће", навео је Жарко Ракић, председник програмског савета РТС-а.

Програмски савет ће након данашње јавне расправе анализирати све предлоге и примедбе и препоручити генералном директору и Управном одбору РТС-а како да се унапреди програмски садржај Јавног медијског сервиса.

среда, 01. мај 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво