Дегустација српских вина у Амбасади Србије у Стокхолму

Амбасада Републике Србије у Шведској организовала је 24. октобра 2024. године ексклузивни догађај дегустације српских вина у Амбасади.

Овај догађај је организован на иницијативу амбасаде, а у циљу припремног периода и као најава за сајам вина у Београду „Wine Vision by Open Balkan 2024".

Догађај овог типа у виду промоције српских вина у Амбасади представљао је јединствену прилику за шведску публику да се упозна са богатом традицијом и квалитетом српских вина која се по први пут на овај начин представљају у Шведској.

Партнери Амбасаде у организацији овог догађаја били су реномирани увозници српских вина у Шведској – VD Wines и Balkan Wines, чији стручни тимови су припремили ово незаборавно искуство и дружење. Током вечери дегустације промовисане су винарије из Републике Србије и то: Винарија Ковачевић, Винарија Ердевик, Винарија Темет, Винарија Будимир, Винарија Новак, Винарија Yotta, Винарија Доја, Винарија Шишатовац.

Догађај је замишљен као промовисање индустрије српских вина и подстрек увозу српских вина на шведско тржиште, тако да су званице на догађају били истакнути актери у индустрији вина, реномирани ресторатери српског и шведског порекла, као и представници сомелијерских кућа у Шведској.

Дегустацији вина су присуствовале и познате личности, представници дипломатског кора и истакнуте личности из шведског јавног живота.

Званице су имале и специјални куриозитет и прилику да пробају тамјанику Bellucci, вино винарије Ердевик из 2021. године, које је стављено у августу месецу на 3. место на листи топ 10 вина за лето гастрономске редакције шведског дневног листа Svenska Dagbladet.

понедељак, 28. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи