Уметници из Србије у Паризу

У Културном центру Србије у Паризу отворена је изложба "Le nez - нос" којом ће галерија савремене уметности из Београда "Штаб" представити уметнике са којима има вишегодишњу успешну сарадњу – Јошкина Шиљана и Александра Станојевића Кемпу.

Кустоскиња изложбе Александра Лазар истиче да, "Le nez", као омаж истоименог Ђакометијевог (Alberto Giacometti) рада, користи нос као полазну тачку за свеж поглед на улогу сатире и метафоре у најновијим циклусима радова Јошкина Шиљана и Александра Станојевића Кемпе.

Оба уметника поседују експресивност и карикатуралност израза који је додатно обогаћен духовитошћу и схватању креативног процеса стварања као игре.

Станојевићеве скулптуре су тотемског карактера, монохромне и доминантне, рађене од свакодневних предмета и рециклираних материјала, обложене папир машеом.

Шиљан своје идеје представља радовима великог формата где кроз чисту палету и апстраховане форме духовитим називима и асоцијативним формама представља нос као главног протагонисту ситуације или момента.

Изложбу "Le nez" публика може да погледа до 9. марта ове године.

понедељак, 20. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара