Читај ми!

Укус Београда

Јовo Анђић и Марија Радић

Иако модерна гастрономија по сваку цену настоји да са наших трпеза протера шећер и слаткише чини се да је то узалудан посао, јер савремена наука показује да код човека постоји еволутиван нагон за слатиким. Слатко је и награда и задовољство и утеха и романтика. Ово време, пред Нову годину и Божић је време када посебно уживамо у посластицама, а ми желимо да им дамо и нову димензију као делу културе и традиције и непогрешивом показатељу друштвених и социјалних прилика. Зато смо у госте позвали Јову Анђића аутора књиге Слатки Београд која поставља питање може ли се се кроз историју слаткиша осликати сусрет истока и запада у Београду и уредника књиге Марију Радић.

Аутор и водитељ Дијана Ивановић,

 



Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом