Оги Би

Оги Би, правим именом Огњен Богдановић, београдски је композитор, продуцент и ди-џеј са сталном адресом у Лондону.

Пионир хаус музике у региону још од краја осамдесетих, Оги Б је објављивањем првог синт-поп албума под насловом „Илегала” стигао до нове музичке прекретнице у свом раду. Албум за домаће тржиште, који садржи десет песама уз кратак пролог и епилог, чини заокружену целину и представља значајан отклон од његовог уобичајеног хаус звука будући да усваја свеж и модеран поп сензибилитет с текстовима на матерњем, а не на енглеском језику. Средином септембра објављен је најавни сингл „Док путујем”, уз музички видео који потписује Срђан Митровић Хич.

Оги Б је одрастао уз веома разноврсну музику захваљујући пажљиво прикупљеној колекцији плоча својих родитеља. Ова рана изложеност музици навела га је да, након завршене Средње музичке школе „Мокрањац”, постигне изузетне резултате у композицији и оркестрацији на Факултету музичке уметности у Београду. Његов рад привукао је медијску пажњу и кроз ангажман у групи композитора „Седам величанствених”, активној током осамдесетих година прошлог века. Ратови у Југославији почетком деведесетих навели су га да се пресели у Лондон где се посветио електронској хаус музици. С временом се усталио као резидент ди-џеј у клубу „Substation South” у Брикстону, а следећи корак био је концентрација на продукцију плесне музике за клубове из свог малог студија у јужном Лондону.

Данас, у непрекидном покрету између Лондона и Београда, Оги истражује нове звучне пројекте, што је резултирало и поменутим синт-поп албумом „Илегала”. У данашњој емисији Оги Б ће нам открити део своје животне и музичке приче, говорити о почецима, пресељењу, клупској сцени, Београду и Лондону, о Радио Београду…

Емисију уређује и води Ана Вучковић Денчић.


Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи