Читај ми!

Како упокојити канон и ко се боји канона још?

Саговорници: Миљенка Буљевић, Владимир Тасић и Мирнес Соколовић

Током протеклог викенда (5. и 6. октобра) у клубу Booksa у Загребу одржан је колоквијум „Политике стварања канона на полупериферији”, на коме је учествовало двадесетак регионалних проучавалаца књижевности и књижевних критичарки и критичара.

Овај програм је једним делом био посвећен Давиду Албахарију, чији су „Пишчев дневник” прошлог месеца објавили Удруга Културтрегер, која је оснивач клуба Booksa и Мултимедијални институт из Загреба.

О овом програму, клубу Booksa који обележава 20 година постојања и 20. Ревији малих књижевности „Queer Balkan”, која је почела у понедељак 7. октобра, разговарамо са уредницом клуба Booksa Миљенком Буљевић.

У разговору „Колико канона нам треба?” учествовали су Нађа Бобичић, Томислав Брлек и наш други саговорник Мирнес Соколовић, есејиста, писац и истраживач књижевности из Сарајева, тренутно ангажован на више европских пројеката.

Данас ћемо чути и Владимира Тасића који је на овом програму одржао предавање „Канон, калеидоскоп”. Владимир Тасић је српски писац и универзитетски професор рођен у Новом Саду. Више од две деценије живи у Канади где предаје математику на Универзитету New Brunswick. Аутор је поговора „Пишчевог дневника” Давида Албахарија, који је такође део живота провео у Канади.

Уредник и водитељ емисије: Саша Ћирић


 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи