Читај ми!

Дневни магазин културе

Из садржаја емисије издвајамо:

У Великој сали Задужбине Илије М. Коларца свечано је отворена 33. Међународна трибина композитора, уручењем награде „Стеван Мокрањац композитору Владимиру Кораћу за дело „Вода за хармонику, електронику и видео и наступом Симфонијског оркестра РТС под диригентском палицом Оливере Секулић Барац и виолинисткиње Марије Шпенглер Марковић.

У емисији ће бити речи и о 49. Фестивалу „Мојковачка филмска јесен, о представљању књиге „Срби са Косова и Метохије у 20. и 21. веку аутора Драгослава Ћетковића, као и о изложби „Сагласје Лидије Живковић у Галерији „Никола Радошевић.

Пажњу посвећујемо и нашој техничкој баштини, јер је пред нама Дан Музеја науке и технике, а 35. рођендан ове институције биће обележен представљањем пет предмета којима је музејска збирка обогаћена у последњих пет година.

 У последњем овонедељном издању рубрике „Ко то тамо слуша?, посвету Радио Београду својим мислима и гласовима исписују проф. Владислава Гордић Петковић, Мухарем Баздуљ и Петар Матовић.

Емисију уређује и води Ранко Стојиловић.

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи