Читај ми!

Драма Другог програма

Мелина Пота Кољевић: „Путеви једног транзистора“ - Премијера

Радио драма у част стотог рођендана Радио Београда и у знак посебне наклоности коју су према овом Радију осећали и осећају пасионирани слушаоци из многих генерација.

Драма прати имагинарни дијалог Мајке и Кћерке из паралелног времена сећања на емотивно важне тренутке живота две жене из различитих генерација. Кћерка се у том дијалогу сећа и рекреира неке ситуације које је делила са Мајком у разним периодима живота. Оно што је заједничка нит која повезује сва та сећања и све те ситуације је улога и место Радија у животу пре свега Мајке, а затим посредно или непосредно и Кћерке. Радио израња из свих животних тренутака као најпоузданија, највернија и најличнија духовна веза Мајке са светом духовне ширине и слободе који не подлеже географским ограничењима нити временским променама које живот доноси. Радио се појављује као доказ да постоји чаролија којом се умањује или потпуно поништава егзистенцијална усамљеност.

У драми играју: Рената Улмански и Бојана Стефановић 

Лектор: Олга Бабић

Музички уредник: Драган Митрић

Тон-мајстор: Милан Филиповић

Продуцент: Александра Рајић Жикић

Уредница серије: Весна Перић

Режија и избор музике: Мелина Пота Кољевић

Драмски програм

Autor:
Радио Београд 2

Драмски програм на РБ2 свакодневно емитује репризну и премијерну продукцију радним данима од 18:32, суботом у 18:00 у серијама Мала сцена, Паукова мрежа, Радио игра, Драма Другог програма, Звездани часови и Документарно драмски програм. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи