Читај ми!

Емисија о радију и радиофонском стваралаштву

Наш гост је Слободан Станишић, књижевник и драматург, један од наших најплоднијих књижевних стваралаца и највољенијих писаца за децу.

Слободан Станишић је, што је широј јавности ипак мање познато, дугогодишњи „невидљиви човек" радија – своју каријеру почео је управо на Другом програму Радио Београда још средином шездесетих година прошлог века, припремајући „Студентске звучне новине".

Емисијама „Хумористи свих земаља", „Куда, када, како", „Смех и песма", „Из дана у дан" освајао је широку слушалачку публику, а касније је био и главни и одговорни уредник програма Београд 202 и одговорни уредник програма за децу и младе Телевизије Београд.

Аутор је и бројних радио-драма, а са нама ће поделити сећања на такозвано златно доба радија и вртоглави успон Другог програма.

Прошлог месеца навршио се цео век од рођења књижевнице Мире Алечковић, са којом је за циклус емисија „Гост Другог програма“ Милош Јевтић разговарао давне 1975. године. Емитујемо одломке из ових разговора у којима је Мира Алечковић на магнетофонској траци оставила и нека незаписана сведочења о свом животу, стваралаштву, инспирацијама, континуитетима, драгим пријатељима, Београду…

Емисију уређује и води Ранко Стојиловић.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара