Читај ми!

Штампани бифтек

Чињеница да је храна богата и сложена мешавина биохемијских једињена свима је добро знана.

Али зато научна истина да је 99% компоненти које чине храну потпуна мистерија позната је мало коме од нас лаика, па нажалост и стручњака. Зато и можемо готово мирно да прихватамо генетичку гастрономску понуду која нам се сервира. У њој су у блиској будућности правом месу одбројани дани, али зато свиће зора вештачком месу, или ако вам се више свиђа синтетичком или још боље култивисаном, неконвенционалном, вештачком...мени је раскошан, само на њему нигде правог меса. Америчка Агенција за безбедност хране саопштила је да је месо произведено у лабораторији намирница безбедна за људску употребу, док су италијанске власти пре неколико месеци законом забраниле продају, увоз и лабораторијску производњу меса и друге синтетичке хране. Је ли само рат у Украјини истерао европске фармере са њива на улицу и колико треба да нас брине чињеница да је сточни фонд у Србији за тридесет година опао 60 одсто, данас у емисији поред осталог питамо: проф. Драгана Станојевића са Пољопривредног факултета у Београду и проф. Верославу Станковић, дијетолога.

Аутор и водитељ: Дијана Ивановић 

Коментари

Bravo
Шта је све (не)дозвољено да се једе када имате повишен холестерол
Krusevac
Преминуо новинар Драган Бабић
Omiljeni režiser
Луис Буњуел – редитељ који нам је показао да ово није најбољи од свих могућих светова
Posle toliko vremena..
Репер Диди најбогатији међу славнима, Ђоковић на 68. месту
Zdravlje
Редовно коришћење аспирина узрокује хиљаде смрти годишње