Читај ми!

Гастро-културна политика Србије

Тамара Огњевић, Дејан Загорац, Тихана Тркуља и Љиљана Зарков

Где је тренутно српска гастрономија у распону од традиционалне кухиње до молекуларне гастрономије и колико је тренутно стање важно а колико би требало да буде у контексту потенцијалне гастро-културне политике какву имају многе земље? Да ли актуелна институционална и индивидуална научна истраживања из области гастрономије представљају својеврсну иницијацију у свеобухватну националну политику у овој области, да ли нам је она потребна и од какве би то користи могло да буде? О овој теми за данашњу емисију говоре: Тамара Огњевић, докторанд, директорка „Артис цента", истраживач при Европском институту за гастрономију; Дејан Загорац, истраживач Завода за проучавање културног развитка и аутор гастро-културолошког пројекта „Гастрономска мапа Србије"; Тихана Тркуља из Италијанског института за културу и Љиљана Зарков, етно-домаћица из Славиње на Старој планини.

Уређује и води: Љубица Крминац

 

Коментари

Bravo
Шта је све (не)дозвољено да се једе када имате повишен холестерол
Krusevac
Преминуо новинар Драган Бабић
Omiljeni režiser
Луис Буњуел – редитељ који нам је показао да ово није најбољи од свих могућих светова
Posle toliko vremena..
Репер Диди најбогатији међу славнима, Ђоковић на 68. месту
Zdravlje
Редовно коришћење аспирина узрокује хиљаде смрти годишње