четвртак, 09. дец 2021, 12:05
Гастро-културна политика Србије
Тамара Огњевић, Дејан Загорац, Тихана Тркуља и Љиљана Зарков
Где је тренутно српска гастрономија у распону од традиционалне кухиње до молекуларне гастрономије и колико је тренутно стање важно а колико би требало да буде у контексту потенцијалне гастро-културне политике какву имају многе земље? Да ли актуелна институционална и индивидуална научна истраживања из области гастрономије представљају својеврсну иницијацију у свеобухватну националну политику у овој области, да ли нам је она потребна и од какве би то користи могло да буде? О овој теми за данашњу емисију говоре: Тамара Огњевић, докторанд, директорка „Артис цента", истраживач при Европском институту за гастрономију; Дејан Загорац, истраживач Завода за проучавање културног развитка и аутор гастро-културолошког пројекта „Гастрономска мапа Србије"; Тихана Тркуља из Италијанског института за културу и Љиљана Зарков, етно-домаћица из Славиње на Старој планини.
Уређује и води: Љубица Крминац
Autor:
Група аутора
Емитује се сваког дана од понедељка до четвртка, од 12:00. [ детаљније ]
Коментари