петак, 11. јан 2019, 12:05
Речено и прећутано
БАХАТИ ИЛИ НЕЗНАЛИЦЕ - ЗАШТО БАЦАМО ХРАНУ?
Према незваничним проценама, у Србији се годишње баци око 250 хиљада тона хране. Храна се највише баца у време новогодишњих и божићних празника, па у контејнеру заврше печење, хлеб, млечни и сухомеснати производи.
Велики део хране могао би да заврши у Народним кухињама али се морају испоштовати процедуре и рокови трајања, што значи да једино одговорне компаније могу да донирају храну. За појединце, та могућност је искључена.
О бацању хране, количинама, навикама и могућностима да се она донира или рециклира, у емисији "Речено и прећутано" говоре: Ивана Ћирковић, Food revolution амбасадор и блогерка сајта Орган власти и Јасна Мастиловић, научна саветница Института за прехрамбене технологије из Новог Сада.
Аутор и водитељ Светлана Јајић
Autor:
Група аутора
Емитује се сваког дана од понедељка до четвртка, од 12:00. [ детаљније ]
Коментари