Речено и прећутано

БАХАТИ ИЛИ НЕЗНАЛИЦЕ - ЗАШТО БАЦАМО ХРАНУ?

Према незваничним проценама, у Србији се годишње баци око 250 хиљада тона хране. Храна се највише баца у време новогодишњих и божићних празника, па у контејнеру заврше печење, хлеб, млечни и сухомеснати производи.

Велики део хране могао би да заврши у Народним кухињама али се морају испоштовати процедуре и рокови трајања, што значи да једино одговорне компаније могу да донирају храну. За појединце, та могућност је искључена.

О бацању хране, количинама, навикама и могућностима да се она донира или рециклира, у емисији "Речено и прећутано" говоре: Ивана Ћирковић, Food revolution амбасадор и блогерка сајта Орган власти и Јасна Мастиловић, научна саветница Института за прехрамбене технологије из Новог Сада.

Аутор и водитељ Светлана Јајић

Коментари

Bravo
Шта је све (не)дозвољено да се једе када имате повишен холестерол
Krusevac
Преминуо новинар Драган Бабић
Omiljeni režiser
Луис Буњуел – редитељ који нам је показао да ово није најбољи од свих могућих светова
Posle toliko vremena..
Репер Диди најбогатији међу славнима, Ђоковић на 68. месту
Zdravlje
Редовно коришћење аспирина узрокује хиљаде смрти годишње