Чекајући ветар

Еколошки магазин

И даље за појам "дијета" везујемо одрицање од хране зарад скидања килограма, иако су нас стручњаци посредством медија научили да је то начин исхране прилагођен управо нама и здравствено-естетским циљевима које желимо да постигнемо. Не морамо да будемо гладни и проводимо време у измаглици пуној фантамозгоричних слика сочних сланих и слатких јела, не морамо храну да зовемо грехом и да се тешимо како је неким манекенкама много горе јер покушавају да преваре глад жвакањем папирних марамица, а онда дозволе себи три листа зелене салате, утапајући је у много испијене воде. Сада се многи окрећу хроно исхрани: лепо се наједеш, не одричеш се (или бар немаш тај осећај), а имаш оптималну тежину. Гошћа емисије, Ана Ћубела, позната корисницима друштвених мрежа по својој страници са рецептима, промовисала је "Хроно кувар".

Удружење Пермакултура Србије постало је део Европске мреже пермакултуре. Пермакултура се може описати као синтеза екологије, географије, антропологије, социологије и дизајна. То није једноставно враћање традиционалним обрасцима из прошлости, мада има и понешто од тога. Природа уме да брине о себи - треба то да јој омогућимо и да престанемо са агресијом. Морамо да јој дамо прилику да се ревитализује. Гост емисије је Звонко Оршолић, из Удружења Пермакултура Србије.

Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић.

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом