Чекајући ветар

Давно је прошло време када смо воће и поврће могли да уберемо, протрљамо о одећу и поједемо.

Сада више нема ни тог укуса, ни мириса - са тим још и некако човек да се помири, ако напредак технике и нови век морају већ нечим да се плате. Али, нема тачке: ни брисања одећом, ни мириса, ни укуса, ни сочности, па ни то није доста него нас упозоравају да скидамо кору, да перемо плодове у раствору соде бикарбоне, да оставимо да одстоји у води најмање пола сата! И ми слушамо и климамо главом и јежимо се од текстова по новинама о томе шта једемо, од количине хорора који знамо и још више онога што не знамо. Је л мора баш тако?
Очигледно да не мора чим постоје људи који гаје велике количине воћа и поврћа, живе од продаје и не убеђују нас да у данашње време мора да се користи огромна количина пестицида и осталих хемикалија да би воће и поврће преживело и да би га било довољно. Гост у студију биће Бранислав Вукојевић, са пољопривредног газдинства "Вукојевић".

Пеглане кобасице, качкаваљ, ћилим - раскошна понуда пиротских брендова. Многи странци би радо платили да уживају у томе. Има и лековите воде, али недостаје инвеститор. О овим и другим сликама Пирота, говориће председник ове општине - магистар Владан Васић.

Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић

Коментари

Bravo
Шта је све (не)дозвољено да се једе када имате повишен холестерол
Krusevac
Преминуо новинар Драган Бабић
Omiljeni režiser
Луис Буњуел – редитељ који нам је показао да ово није најбољи од свих могућих светова
Posle toliko vremena..
Репер Диди најбогатији међу славнима, Ђоковић на 68. месту
Zdravlje
Редовно коришћење аспирина узрокује хиљаде смрти годишње