недеља, 26. јан 2014, 08:00
Чекајући ветар
Давно је прошло време када смо воће и поврће могли да уберемо, протрљамо о одећу и поједемо.
Сада више нема ни тог укуса, ни мириса - са тим још и некако човек да се помири, ако напредак технике и нови век морају већ нечим да се плате. Али, нема тачке: ни брисања одећом, ни мириса, ни укуса, ни сочности, па ни то није доста него нас упозоравају да скидамо кору, да перемо плодове у раствору соде бикарбоне, да оставимо да одстоји у води најмање пола сата! И ми слушамо и климамо главом и јежимо се од текстова по новинама о томе шта једемо, од количине хорора који знамо и још више онога што не знамо. Је л мора баш тако?
Очигледно да не мора чим постоје људи који гаје велике количине воћа и поврћа, живе од продаје и не убеђују нас да у данашње време мора да се користи огромна количина пестицида и осталих хемикалија да би воће и поврће преживело и да би га било довољно. Гост у студију биће Бранислав Вукојевић, са пољопривредног газдинства "Вукојевић".
Пеглане кобасице, качкаваљ, ћилим - раскошна понуда пиротских брендова. Многи странци би радо платили да уживају у томе. Има и лековите воде, али недостаје инвеститор. О овим и другим сликама Пирота, говориће председник ове општине - магистар Владан Васић.
Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић
Autor:
Александра Вукићевић
Еколошки магазин који се бави односом човека и животне средине, човека и природе. Емитује се недељом од 8 до 10 сати. [ детаљније ]
Коментари