Чекајући ветар - еколошки магазин

Ово је доба године када највише размишљамо о имунитету - како да га ојачамо и сведемо на најмању меру могућност да будемо жртве разних вируса.

Многи често имају херпес на уснама, у народу познатији као "грозница". Излази када падне имунитет, због неке стресне ситуације, када се разболимо... Увек се нађе неко да саветује стављање пасте за зубе на болно место, наводно - тако ће брже да се осуши и прође, а ако сте довољно брзи - грозница неће ни да изађе. Треба ли пустити херпес да "одради" своје, има ли то неку сврху? Који је начин да се непријатности бола, свраба и пецкања сведу на најмању меру? Како подићи имунитет и препознати да је одбрамбена моћ организма пала? Како помоћи деци да што безболније прођу кроз овај период у коме вируси и бактерије царују? Гошћа емисије је Сунчица Петровић, специјалиста здравственог менаџмента за испитивање и политику лекова.

Захуктава се прича о ГМО јер ускоро треба да се донесе нови закон. Грађани похађају убрзани течај о генетички промењеним организмима - хватају оно што стручњаци, политичари и чланови различитих удружења говоре у медијима. Оно у чему се већина слаже је да Србији не треба ГМО храна. Део власти убеђује јавност да се то од нас тражи и да немамо капацитете да одбијемо. А оно што нико поуздано не зна - било да је водећи стручњак у области генетике и микробиологије, или неуко чељаде - које су стварне последице конзумирања хране са генетички модификованим организмима. Чућете др Александра Трбовића, проф. др Миладина Шеварлића и Милицу Војић Марковић, председницу Одбора за заштиту животне средине у Народној Скупштини.

Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом