Потписан споразум између Министарства и пољопривредника

Споразумом који су потписали министар пољопривреде Александар Мартиновић и представници више удружења пољопривредника усаглашено је да ће ресорно министарство исплатити додатних 10.000 динара свима који су остварили право на основне подстицаје у биљној производњи у овој години, у року од 30 дана. Усаглашено је и да ће се изменом Закона о подстицајима у пољопривреди и руралном развоју прописати регрес за сертификовано семе до 17.000 динара по хектару. Две стране су се обавезале да ће испунити све обавезе прописане Споразумом и да ће наставити комуникацију око мера за унапређење пољопривредне политике.

Израел наставља нападе на Појас Газе и Либан. Авиони ратног ваздухопловства извели су циљани напад на команду Хамаса која се налазила на месту некадашње школе у Појасу Газе. У израелским нападима на југ Либана погинуло је најмање шест особа. Најмање 35 људи је повређено када је камион ударио у аутобуску станицу на главној раскрсници у Тел Авиву. Локалне власти су саопштиле да је у питању терористички напад и потврдиле да је нападач ухваћен.

 

Српска православна црква и верници празнују Свету Петку, једну од честих породичних слава у Србији. Светитељка се сматра заштитницом жена, деце и старијих особа.

 

Ноћас у 3 часа почело је зимско рачунање времена враћањем часовника сат уназад.

На зимско рачунање времена прелази се сваког последњег викенда у октобру у ноћи између суботе и недеље, док се на летње рачунање времена прелази последње недеље у марту, када се време помера један сат унапред. Летње рачунање времена уведено је 1983. године у некадашњој СФР Југославији.

 

Слободан Петровић

Реља Трајковић и Марица Сердар

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи