Читај ми!

Како до бесплатних киловата у предстојећој грејној сезони?

Грејна сезона је пред нама и сада је право време да се распитате како можете да добијете статус енергетски угроженог купца. Ова могућност постоји већ неколико година. За бесплатних 120 до 250 киловат сати струје месечно најсиромашнији грађани захтев обнављају сваке године. Од прошле године те повластице се могу добити и за грејање из топлана, а у грејној сезони и за гас. Право на енергетске олакшице имају примаоци социјалне помоћи, дечијег додатка, туђе неге и помоћи, најсиромашнија сеоска домаћинства и друге породице са малим приходима. Како остварити ово право за јутарњи програм објашњава Радош Попадић, вд помоћника министра за електро-енергетски сектор у министарству енергетике.

Обележавамо Међународни дан борбе против бескућништва. Када скрећемо пажњу на бескућништво, говоримо о људима без крова над главом, људима који живе у несигурном или неадекватном смештају, али говоримо и о нашем друштву које желимо да мењамо у правцу друштва емпатије, солидарности, бриге и поштовања људских права. Гост јутра је Игор Митровић, из организације Адра.

Пред нама је фестивал савременог немачког филма GoetheFEST, који тринаести пут заредом организује Goethe-Institut. Овогодишњи слоган је „Оптимистично дезоријентисани“, а публика ће од вечерас моћи да види 7 врло занимљивих филмова које је изабрала Сунчица Шидо, гошћа јутарњег програма.

Данас ће бити саопштено име добитника Нобелове награде за књижевност. До сада су једино два добитника одбила ову награду- Борис Пастернак је то урадио под притиском совјетских власти 1958. године, док је Жан-Пол Сартр Нобела одбио 1964. године. Прошле године Нобелову награду за књижевност добио је Јун Фосе из Норвешке.

Уредник и водитељ Николина Миљковић.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи