Читај ми!

У помоћ поплављеним подручјима у БиХ стижу српски спасиоци

После катастрофалних поплава у Босни и Херцеговини, наставља се потрага за онима који се воде као нестали. У поплавама и одронима страдало је, према званичним подацима, 18 људи. У Јабланици је најтеже. МУП Србије упутио је као помоћ 36 припадника тима за спасавање са 12 возила.

Из Новог Пазара вечерас за Босну и Херцеговину креће камион са топлом одећом и обућом, ћебадима и конзервираном храном као и више од 100 волонтера који ће помагати у санацији терена. Град Нови Пазар отворио је и наменске рачуне за финанансијску помоћ угроженима.

У Спомен парку "Јајинци" обележен је Дан сећања на страдање Срба, Рома и Јевреја у Другом светском рату. Премијер Милош Вучевић поручио је да су Јајинци место туге, бола, опомене и наше колективне савести и да грађани Србије својој деци морају да причају о томе да су ту страдали њихови преци. Вучевић је рекао да је бивше војно стрелиште испод Авале у Другом светском рату изабрано за погубљења и да је ту убијено више од 80.000 људи, а да су њихове кости касније откопаване и паљене како би се уништили трагови. Истакао је да ће учинити све да се достојанствено чувају сећања на страдалнике на том месту.

На аеродрому Никола Тесла у Београду представљен је нови авион „ербас А330" који носи боје и ознаке специјализоване изложбе Експо 2027. Министар финансија Синиша Мали је изјавио да су за њега авио компанија Ер Србија и Експо два симбола успеха Србије. Он је рекао да ће Ер Србија новим авионом А 330 са 262 седишта летети за Сједињене Америчке Државе и Кину. Најавио је да ће до краја године стићи још три авиона, па ће их Ер Србија имати укупно 29.

Широм Србије у више од 200 здравствених установа настављена је акција бесплатних превентивних прегледа. Истовремено, почела је и вакцинација против грипа. Сви грађани и они без здравственог осигурања, могу до 17 часова, између осталог, да обаве кардиолошки и уролошки преглед, измере крвни притисак, ниво шећера у крви, ураде тумор маркере.

Уредник емисије Наташа Ракетић
Уредници вести Ненад Селаковић и Марица Сердар
Продуцент Александар Радовић

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи