Читај ми!

Протести у основној школи у Рипњу

Гост Света Рома је Стевица Николић из Фондације Роми за демократију. Говори о протесту родитеља у Основној Школи „Вук Караџић“ у Рипњу који не желе да њихова деца иду у одељење у које је уписано петоро ромских првака.

Напади на повратнике и дискриминација према њима, маргинализација Рома и мањинских група, те пораст говора мржње и ограничен напредак у постизању транзиционе правде кључни су проблеми Босне и Херцеговине које је у најновијем извештају препознао Комитет Уједињених нација за елиминацију расне дискриминације.

Влада Црне Горе у сарадњи са немачком организацијом „Хелп“, реализовала је први попис припадника ромске и египћанске популације у тој држави. Попис је открио важне аспекте живота ове заједнице, као и бројне изазове са којима се суочавају.

Емисију припрема и води Гордана Нешовић.


Romano Them Romano Them

Autor:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару