Читај ми!

Писма из Норвешке

Са изузетком Тромза, Црвена звезда не може да се пожали на исходе раније играних утакмица са клубовима из Норвешке. Падали су Розенберг, Лилестрем, Викинг, сада је питање хоће ли тај низ наставити и Боде Глинт. Скандинавци из истоименог града имају прилику да се први пут у историји пласирају у групну фазу Лиге шампиона, али на том путу им стоји шампион Европе из 1991. године - Црвена звезда. Изузетна транзиција, праћена брзим додавањима и ефикасном реализацијом у последњој трећини терена, донела је Бодеу чак 12 голова у прве четири европске утакмице у сезони. Звезда већ има доста искуства у Лиги шампиона, трипут узастопце била је у групној фази такмичења, отуда и уверење да ће пружити снажан отпор Скандинавцима већ вечерас, у првом мечу плеј офа за елитно европско такмичење. Утакмица се игра од 21 час, у пренос на Првом тв каналу Радио Телевизије Србије.

Прва лига Србије почела је добрим и неизвесним утакмицама. Мачва игра као некадашња шабачка `стара дама`, прва је на табели са три победе и гол разликом 11:2. Трајал из Крушевца има исто толико пораза и већ смењеног тренера. То су, за сада, најпријатније и најнегативније изненађење у овом рангу такмичења, које ће- по свему судећи- поново бити неизвесно до задњег кола. Борац из Чачка лагано се враћа на велику сцену, тренер Дарко Ракочевић каже да им је битно да ове сезоне буду стабилни лигаши, снови о елитној дивизији ипак су део снова навијача `зебри` и то им нико не може забранити. Ракочевић је наш саговорник у `Спортском журналу`, уочи утакмице 4. кола са Смедеревом, коју ће као гости играти на стадиону у Панчеву. Фудбалери са Мораве немају пораз у прва три кола Прве лиге Србије.

Женска кадетска рукометна репрезентација Србије победила је селекцију Црне Горе са 20:14 у последњој утакмици групне фазе и изборила пласман у четвртфинале Светског првенства у Кини. Младе рукометашице Србије и Црне Горе су у директном дуелу одлучивале о пласман у четвртфинале, а изабранице Зорана Барбуловића су од старта преузеле иницијативу и меч водиле ка сигурној победи. Миа Недељковић и Лара Станић су са пет голова била најефикаснија у редовима Србије, док је Милица Оташевић дала четири гола.

Легендарни кошаркаш репрезентације Југославије и сплитске Југопластике Ратомир Рато Тврдић, умро је у 81. години. За клуб из Сплита је играо 18 сезона и постигао 5.561 кош, а на опроштају од активног играња 1977. године у Сплиту поклонио му се изабрани тим ФИБА. Тврдић је с Југопластиком освојио два државна првенства (1970. и 1977.) и три купа (1972., 1974. и 1977.). Двапут је освајао Куп Радивоја Кораћа (1976. и 1977)., а био је и вицешампион Купа европских шампиона 1972. године. С репрезентацијом СФРЈ је освојио два светска сребра (1967. и 1974. година) и једно злато (1970.). У успјешној каријери освојио је и три еуропска одличја, сребро 1969. и злата 1973. и 1975. 

Биће речи и о списку играча за фудбалску утакмицу са Шпанијом, кога је објавио селектор Драган Стојковић Пикси, као и о другим вестима из домаћег и међународног спорта. У реализацији емисије учествују Александар Костић и Слободан Малетић.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић.


 


 

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару