Читај ми!

Две амбасаде Србије добиле претње да ће бити мете терористичких напада

У претходна 24 сата амбасаде Србије у две велике европске престонице добиле су претње да ће бити мета терористичких напада, изјавио је министар спољних послова Марко Ђурић. Он је за Телевизију Пинк навео да - према информацијама - те претње долазе из екстремних сепаратистичких кругова дела наше дијаспоре са Косова и Метохије, односно од лица албанске националности. Није желео да износи детаље без консултација са безбедносним органима, али је додао да су повишене мере безбедности у делу наших дипломатско-конзуларних представништава у Европи, и да је идентификована најмање једна особа од које претње долазе. 

Председник Српске демократије Александар Арсенијевић приведен је у станицу полиције у северном делу Косовске Митровице, где му је написана пријава зато што је дувао у пиштаљку у близини кафића у коме су седели министри Ђељаљ Свечља, Аљбуљена Хаџију, Ељберт Краснићи и председник општине Ерден Атић. Арсенијевић је за ЕР-ТЕ-ЕС потврдио да су га привели полицајци у униформи и цивилу и задржали у станици пола сата, колико је требало - како каже - "да се Свећља и Краснићи повуку из северног дела Косовске Митровице". Навео је да му се на терет ставља дело "ремећење јавног реда и мира".

Руске снаге су - у нападу ракетама и дроновима - погодиле енергетску инфраструктуру на северу Украјине, саопштили су украјински званичници. Без струје је 18 и по хиљада потрошача. Русија је испалила крстареће ракете и на Кијев. У Тернопољској области у Украјини избио је велики пожар током ваздушне узбуне. Становништву је препоручено да без преке потребе не напушта домове. Локалне власти наводе да је пожар под контролом. У удару украјинских беспилотних летелица на руску Белгородску област повређене су четири особе. Украјински парламент је усвојио закон о забрани Украјинске православне цркве, која је повезана с Русијом.

Израелске снаге извеле су ваздушни напад на командни центар Хамаса који се налази у оквиру школе у граду Гази. Палестински извори тврде да је у израелском нападу на школу убијено 9 цивила. Војска је пронашла тела шест израелских талаца у тунелу у Кан Јунису, на југу Појаса Газе. Око 40 ракета испаљено је из Либана на Израел. Амерички државни секретар Ентони Блинкен, после дводневне посете Израелу, допутовао је у Египат како би добио подршку за амерички план о прекиду ватре.

Председник Александар Вучић посетио је посластичарницу "Пеливан" у Београду и поручио да претњама - које су претходних дана упућене власницима - нема места у српском друштву. Вучић је истакао и да је Србија земља свих њених грађана, без обзира на националну или верску припадност. Навео је да су надлежни органи предузели све потребне мере како би се заштитила породица која води посластичарницу и обезбедило да се овакви инциденти не понове.

Ватрогасци МУП-а Србије који су од 13-ог августа гасили пожаре у Босни и Херцеговини и Грчкој вратили су се у Србију. Борили су се са ватреном стихијом која је захватила Национални парк „Сутјеска" - Тјентиште и шире подручје општине Билећа у Босни и Херцеговини, као и са великим шумским пожарима у близини Атине. У гашењу су били ангажовани и српски хеликоптери. На аеродрому "Никола Тесла" у Београду ватрогасце је дочекао министар полиције Ивица Дачић.

Уредник емисије Наташа Ракетић.

Уредници вести Ненад Селаковић и Марица Сердар.

Продуцент Срђан Манојловић.


 

 

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару