Читај ми!

Састанак Вучића са амбасадорима Квинте

Председник Александар Вучић састао се с амбасадорима земаља Квинте - Сједињених Америчких Држава, Велике Британије, Француске, Италије и Немачке, као и са шефом делегације Европске уније. Претходно је председник Србије у опроштајну посету примио амбасадора Холандије Јоста Рејнтјеса, коме је захвалио на доброј сарадњи и доприносу на унапређењу билатералних односа. Вучић је, такође, захвалио Холандији што подржава Србију на европском путу.

Председник Владе Милош Вучевић рекао је да премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти - најављеним отварањем моста на Ибру - жели насилно да споји северну и јужну Митровицу, али да Србија очекује адекватну реакцију међународне заједнице. Вучевић је забринут да ће следећим потезима Курти настојати да поништи све српске институције о којима је постигнут договор у дијалогу.

Сви радници Поште Србије на Косову и Метохији наставиће да примају плату, изјавио је вршилац дужности директора тог предузећа Зоран
Анђелковић и додао да ће Срби из јужне покрајине своје плате и пензије моћи да подижу у поштама на административним прелазима Мердаре, Јариње и Кончуљ. Анђелковић је за Тан‌југ рекао да је свих девет филијала Поште Србије блокирано и да је на њима залепљено саопштење да су радили мимо лиценци и да им је забрањен рад.

Председник Александар Вучић посетиће Мали Зворник и разговарати са заинтересованим грађанима. Општинска управа Малог Зворника потврдила је да ће Вучић бити у сали Скупштине општине од 18 часова.

Гувернерка Народне банке Србије Јоргованка Табаковић поручила је да смо се успешно изборили са инфлацијом и најавила даље повећање зарада. На представљању извештаја о инфлацији истакла је да ће она крајем ове године бити успорена на око четири процента, а затим ће током наредне године почети да се приближава циљу од око три одсто.

Руски пе-ве-о системи оборили су ноћас четири украјинске ракете и више од стотину дронова изнад руских области. У Белгородској области уведено је ванредно стање. Русија је у Уједињеним нацијама критиковала западне савезнике Украјине јер нису осудили упад Кијева у руску Курску област.

Израел је наставио са нападима на централну и јужну Газу. Палестинцима је издата нова наредба за евакуацију из Кан Јуниса. Припадници Хамаса неће учествовати на мировним преговорима у Дохи уколико се Израел не буде придржавао раније изнетих предлога, поручено је из те милитантне организације.

Ученици осмог разреда и полазници функционалног основног образовања одраслих, који из различитих објективних разлога нису изашли на завршни испит у јунском року, полажу га од данас до петка. Полагање је организовано у 52-е школе широм Србије.

Уредник и водитељ: Мирослав Војводић
Уредници вести: Тина Амић и Реља Трајковић

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару