Олимпијски журнал - Париз 2024: Капетан пловидбе

Коначно су и они најтврдокорнији морали да признају: такви као Новак рађају се једном на свету! Једну од најдирљивијих у мору изјава и честитки послао му је некадашњи тренер Маријан Вајда: `Пловио си дуго и стигао до обале, сузе су ми кренуле`. Србија је на ногама, читав тениски свет одаје признање мајстору који је највеће успехе у каријери направио и као намлађи и сада, као најстарији учесник турнира, грен слемова, ево и олипијског надметања. И још је нашао снаге да, после свега, силних интервјуа, загрљаја са најбљижима и својим тимом, оде и до олимпијског села и подели радост са српским спортистима, уливши им наду за њихова предстојећа такмичења. Дефинитивно и неопозиво: један је Новак Ђоковић! Поносни смо што смо део његове ере, што имамо част да делимо задовољство са таквим асом, што ћемо имати о чему једног дана да причамо унучићима

Десетог дана Олимпијских игара у Паризу српски ватерполисти групну фазу олимпијског турнира затворили су поразом у дуелу са Мађарима. Почињу борбе рвача, а од представника Србије први наступа Георгиј Тибилов у категорији до 60 килограма грчко-римским стилом. Српски рвач и светски шампион у категорији до 57 килограма Стеван Мићић одустао је од учешћа на Играма због повреде колена. А сутра- кајак, атлетика, рвање, кошарка, одбојка... Ваља наставити низ, освојити још неку медаљу за нашу лепу, топлу, незамењиву Србију.
Снежана Пантовић, Слободан Малетић, Дејан Николић и тон мајстор Горан Гордић и данас ће се укључивати из Париза и преносити нам најактуелније информације са највећег такмичења планете. Обратићемо пажњу и на жреб за европска фудбалска такмичења, наши клубови - после изузетно лоших резултата на старту - знају имена својих ривала. Партизана опет очекује снажан клуб, турски Бешикташ, у плеј-офу за пласман у Лигу Европе, ако претходно елиминише Лугано у трећем колу квалификација за ово клупско такмичење, одлучено је жребом у Ниону. Уколико црно-бели буду елиминисани од Лугана, у плеј-офу за пласман у Лигу конференције играће против бољег из двомеча између белгијског Гента и данског Силкеборга. Фудбалери ТСЦ-а играће против победника дуела између литванског Паневежиса и Макабија из Тел Авива у последњој рунди квалификација за Лигу Европе. Војводина ће у плеј-офу за пласман у Лигу конференције, уколико елиминише Марибор у трећем колу, ићи у Финску или Шведску, ривал- Тампере или Ђургарден.
 Фудбалери Црвене звезде играће против победника двомеча између пољске Јагјелоније и норвешког Боде/Глимта у плеј-офу за пласман у Лигу шампиона, одлучено је такође жребом у Ниону. Први меч трећег кола квалификација између Јагјелоније и Боде/Глимта биће одигран седмог августа у Пољској, док је реванш на програму шест дана касније у Норвешкој. Ове сезоне Лига шампиона ће се први пут играти се у новом формату.
Емисију припрема Спортска редакција Радио Београда 1. У реализацији учествују Жарко Бован, Душан Ђукић и Александар Радовић.
 
Уредник и водитељ је Жељко Стефановић

Коментари

Bruka i sramota
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Tolkin bi se zgrozio
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar na kritiku
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Čemu neki izrazi
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Dobra kritika
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи