Олимпијски журнал - Париз 2024: Само је нешто кврцнуло

Болове је , најпре, јуче осетио Новак Ђоковић, у колену, оном истом кога је недавно оперисао, током дуела са Циципасом, забележио је победу у дуелу са врсним ривалом, надамо се да се неће поновити сметња у полуфиналу, вечерас, када игра са Италијаном Музетијем, на стадиону `Филип Шатрије`. Речи из наслова овог текста изговорила је млада Ангелина Топић, јутрос, пред такмичење у квалификацијама скока увис. Пласирала се у финале на Олимпијским играма у Паризу упркос повреди коју је доживела током загревања. Финале скока увис на програму је у недељу од 19.55 часова

Србију у атлетским дисциплинама на Олимписјким играма у Паризу, иначе, представља шест атлетичара. Поред Ангелине, ту су и Ивана Шпановић и Милица Гардашевић у скоку удаљ,  Адриана Вилагош у бацању копља, Армин Синанчевић у бацању кугле, а Елзан Бибић ће трчати на 5.000 метара. Вечерњи програм биће резервисан за нашег представника у бацању кугле Армина Синанчевића, који ће се вечерас од 20.10 такмичити у квалификацијама.
 
Џудисткиња Милица Жабић, представница Србије у категорији преко 78 килограма, изгубила је у четвртфиналу олимпијског турнира од Раз Хершко. Израелка је ипоном савладала Српкињу и прекинула јој серију победа. Жабићева је раније данас у првом колу била боља од Италијанке Азије Тавано, а затим је победила и Кубанку Идалис Ортиз. Српска џудисткиња ће се у поподневном делу програма, који почиње у 16 часова, борити у репесажу за бронзану медаљу. Прва ривалка биће јој Јапанка Соне Акира, а у случају да победи, за медаљу ће се борити против боље из дуела Лариса Церић (Босна и Херцеговина) - Ким Ха-јун (Јужна Кореја). Меч Милице Жабић у репесажу пратићемо уживо с лица места, у Олимпијском журналу Радио Београда 1.
Баскеташи 3x3 синоћ су били супериорни у дуелу са домаћином Француском, упркос прекиду утакмице због кише и клизавог терена, вечерас играју два меча. Најпре са снажном Летонијом од 19.05 часова, ова селекција им је последњих година највећи ривал у подели одличја на великим такмичењима. Од 22 часа и 5 минута састају се са Пољском, ова наша репрезентација је једна од оних с којима се најозбиљније рачуна када су у питању олимпијска одличја.
 Испратићемо сва дешавања у вези Олимпијских игара, али и неколико осталих догађаја из света спорта. Чућемо Божидара Бандовића, тренера ФК Војводина, после снажног отпора кога је његов клуб пружио славном Ајаксу. Холанђани иду даље, али `лале` се нису обрукале, напротив. Наредни ривал им је Марибор. Српски судија Срђан Јовановић судиће меч белгијског Униона и Славије из Прага у квалификацијама за Лигу шампиона, а његов сународник, Ненад Минаковић, делиће правду на мечу између Динама из Минска и Линколн Ред Импс са Гибралтара у квалификацијама за Лигу Европе, саопштила је Европска фудбалска унија. Клубови се нису богзнакако представили у европским утакмицама, ваљда ће наши арбитри имати више успеха.
 
Од тениса се опростио Енди Мареј, све најлепше пожелео му је његов дугогодишњи пријатељи ривал на терену Новак Ђоковић. Данас се игра прва утакмица 3. кола Супер лиге Србије у фудбалу- Напредак од 20 часова у Лазаревцу дочекују новобеоградски ИМТ. Стартује и нова сезона Прве лиге Србије, први меч игра се вечерас у Лесковцу, сурдулички Радник домаћин је дебитанту, екипи Словена из Руме. О свему овоме данас до 17 часова у Олимпијском журналу. Из Париза се јављају Дејан Николић, Слободан Малетић и Снежана Пантовић, док је тон мајстор у главном граду Француске Горан Гордић. У реализацији емисије учествују Душан Ђукић и Љубинка Добриловић.
 
 Уредник и водитељ је Жељко Стефановић

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару