Читај ми!

Нишки аеродром добио нову терминалну зграду, град добија и нову фабрику италијанског ,,Аристона"  

Ниш је данас био домаћин двају значајних догађаја. У индустријској зони Север почела је изградња фабрике италијанског Аристона у којој ће се производити електрични апарати за домаћинство. Ради се о инвестицији вредној 75 милиона евра. Компанија је у обавези да отвори погон до 2026-те године и запосли 300 радника до краја 2027-ме године. Ниш је данас добио и нову зграду терминала на аеродрому "Константин Велики", која може да прихвати милион и по путника годишње. Са пратећом инфраструктуром, у зграду је уложено 33 милиона евра. На површини од око 7 и по хиљада квадрата налазиће се, најављују надлежни, све оно што нуде савремени аеродроми. Председник Александар Вучић изјавио је да ће Ниш, захваљујући и данашњим важним догађајима, уз Београд, бити главно чвориште за пријем путника током одржавања "Експа 2027". "Ниш ће имати не само индиректну корист кроз оно што ћемо да изградимо и урадимо у граду и околини, већ и од директних прихода које ће због Експа моћи да добије", рекао је председник. Сматра да наша земља за 10 до 15 година може да надокнади све оно што имају развијене државе Запада. Морамо да радимо више да бисмо имали резултате, оценио је председник. Вучић је поновио да Србија има веома добре односе са Русијом и да ће наставити да их одржава. Поручио је да ће наша земља наставити и свој европски пут, упркос онима који би, наглашава, хтели да се ту зауставимо.

Посланици Скупштине Србије на ванредној седници разматрају 60 тачака дневног реда. Између осталог, расправљају о декларацији усвојеној на Свесрпском сабору 8-ог јуна у Београду. Декларација је темељ националне политике, поручио је премијер Милош Вучевић. Седница је почела постављањем посланичких питања. Опозиција је, између осталог, тражила заказивање посебне седнице о литијуму.

Пре 25 година, у селу Старо Грацко код Липљана на свиреп и мучки начин убијено је 14 жетелаца док су сакупљали летину недалеко од својих кућа. Најмлађи међу њима, Новица Јанићијевић, имао је само 17 година. За један од највећих злочина на Космету од доласка међународних снага - нико није одговарао.

У Појасу Газе настављене су израелске војне акције. Само у бомбардовању југа те енклаве убијено је 70-оро Палестинаца, а више десетина их је повређено, највише у избегличком кампу у Кан Јунису. Израелска војска наредила је хитну евакуацију из тог града. У Њујорку ће данас бити одржана нова седница Савета безбедности, после израелског напада на циљеве у Јемену.

У нападу украјинских дронова на трајект у луци Кавказ у Краснодарској покрајини, једна особа је погинула, а више их је рањено, саопштиле су локалне власти. Јутрос су руски  системи оборили 25 украјинских дронова. Кијев наводи да је у руском нападу оштећена важна инфраструктура у Сумској области.

Селектор кошаркашке репрезентације Светислав Пешић саопштио је имена 12 играча који ће учествовати на Олимпијским играма у Паризу. На списку су: капитен Богдан Богдановић, Никола Јокић, Василије Мицић, Никола Милутинов, Марко Гудурић, Огњен Добрић, Вања Маринковић, Никола Јовић, Алекса Аврамовић, Филип Петрушев, Дејан Давидовац и Урош Плавшић. Србија је у групи Ц са Сједињеним Америчким Државама, Јужним Суданом и Порториком.

Фудбалери Партизана играће вечерас против Динама из Кијева, у првој утакмици другог кола квалификација за Лигу шампиона. Меч у Лублину, у Пољској, почиње у 20 часова, уз пренос на Првом програму наше телевизије.

Уредник емисије Наташа Ракетић.

Уредници вести Владимир Михајловић и Ирена Јеловац.

Продуцент Ђорђе Радосављевић.


Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару