Читај ми!

Ухапшена мајка која је напала наставницу у новобеоградској школи

По налогу Трећег основног јавног тужилаштва у Београду, полиција је одредила задржавање од 48 сати 32-огодишњој А.Р, осумњиченој да је у основној школи „Јован Дучић" на Новом Београду вређала, претила и ударила неколико пута наставницу школе у коју иде њен син. Ухапшена ће сутра бити саслушана у тужилаштву због сумње да је извршила кривична дела злостављање и мучење и угрожавање сигурности, саопштено је из тог тужилаштва. Одлуком колектива Основне школе Јован Дучич на Новом Београду данас нема наставе због јучерашњег инцидента.

Навршава се годину дана од када је Приштина забранила увоз српских производа у јужну покрајину. Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић каже да је та одлука Приштине срамна и антицивилизацијска и да на њу нико из међународне заједнице не реагује. Упозорио је и да Аљбин Курти наставља своју политику етничког чишћења и протеривања српског народа намером да до краја месеца исели српске породице из станова које су откупјивале од Трепче и других друштвених предузећа.

Немачка и међународна заједница у Србији имају поузданог партнера у очувању мира и стабилности, јачању регионалне сарадње и просперитета, изјавио је председник Александар Вучић, али нагласио да ће Београду заштита националних интереса државе и српског народа увек бити приоритет. Вучић је то поручио пошто је са специјалним немачким изаслаником за Западни Балкан Мануелом Зарацином разговарао о ситуацији у региону, неиспуњеним договорима из дијалога Београда и Приштине, као и о наставку европског пута Србије.

У Београду је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Немања Старовић као изасланик председника Републике, положио венац на Споменик херојима са Кошара, поводом 25 година од завршетка битке. Министар је истакао да истрајна борба за поштовање међународног права, Резолуције 1244, као и Дејтонског мировног споразума, остају темељи спољне политике Србије. Пренос Комеморативне академије је у 18 часова је на Другом програму наше телевзије.

Председник Русије Владимир Путин изјавио је да Украјина мора да повуче своје трупе из свих нових региона Русије како би почели мировни преговори, а да други услов мора да буде изјава Кијева да се одриче намера да уђе у НАТО. Путин је истакао да се свет приближио тачки без повратка и да Алијанса настоји да појача притисак на оне земље чији развој покушава да обузда.

Државе Групе 7 ће предузети мере против кинеских финансијских институција које су помогле Русији да набави оружје за рат против Украјине, наводи се у нацрту завршне декларације самита Г7 у који је Ројтерс имао увид. Тема самита у Апулији је и вештачка интелигенција, а у разговорима учествује и папа Фрања, што је први пут да поглавар Римокатоличке цркве присуствује радном састанку Групе 7.

Утакмицом Немачка - Шкотска у Минхену, почиње Европско првенство у фудбалу. Пренос меча је на Првом програму наше телевизије од 21 час, а пола сата раније почиње специјална емисија на таласима нашег радија, посвећена континенталном шампионату.

Уредник емисије Наташа Ракетић
Уредници вести Реља Трајковић и Марица Сердар
Продуцент Александар Радовић

 

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару