среда, 21. дец 2022, 06:30
Како препознајете добар ресторан?
Посетиоци Музеја науке и технике у Београду до краја недеље могу да виде соларни тркачки аутомобил Емилиа четири. Овај необични соларни аутомобил, који је у власништву Универзитета у Болоњи и победник бројних међународних такмичења, произведен је захваљујући научној сарадњи Италије и Србије. Дело је нашег вишеструко награђиваног индустријског дизајнера, проф. др Марка Луковића са којим је разговарао Игор Обрачевић.
Стижу божићни и новогодишњи празници. Сви волимо да украсимо и унесемо празничну атмосферу и наше домове. Многи су већ окитили вештачке јелке, али има и оних који више воле мирис свежег зимзеленог дрвећа. У Ужицу је почела продаја јелки са бусеном. У расаднику „Србијашума" већ су резервисана многа божићна дрвца, а цене смрче, панчићеве оморике и сребрне смрче крећу се од 1500 до 3000 динара.
Милана Милованов из тима Фондације „Нови Сад-Европска престоница културе" најавиће нам три несвакидашње изложбе инспирисане великим српским научницима светског ранга уз које ће Новсадјани ући у Нову 2023. годину.
Мишленови инспектори звездицама рангирају ресторане и то на основу пет критеријума који се тичу хране, док се другим симболима рангира ентеријер и квалитет услуге. За сада у Србији, још нема ресторана са Мишленовим звездицама, који су за љубитеље доброг залогаја широм света прави изазов. Зашто још морамо да чекамо на прву звездицу разговарамо са професором Милошем Туцовићем који има велико искуство у туризму и угоститељству. Овом темом се бавимо на неки начин и у нашем питању јутра и позивамо вас да нам кажете шта је за вас добар ресторан.
Бићете у прилици да чујете и причу о једној лепој иницијативи, где уз добру вољу и мало маште неке ствари могу да се ураде да изгледају лепо. У селу Ратково, у општини Оџаци, на месту некадашње депоније, почела је да ниче зелена оаза и преисторијско насеље из петог и четвртог миленијума пре нове ере.
Уредник и водитељ Биљана Шујдовић.
Autor:
Група аутора
Јутарњи програм Радио Београда 1! Ако сте помислили да је то према чувеној латинској изреци "Carpe diem" - у праву сте. [ детаљније ]
Коментари