Читај ми!

Предускршње припреме

На пијацама стиже поврће из пластеника. Сутра се пости па нам треба и неко воће. О понуди и ценама поврћа и воћа на пијацама у Србији пред ускршње празнике разговарамо са Савом Дувњаком из Удружења пијаца Србије. У питању јутра имаћете прилику да нам из прве руке кажете да ли су цене на пијацама очекиване или су вас висином помало и изненадиле.

Следећа намирница која ће се сутра наћи на нашим посним трпезама је риба. Последњих неколико дана видно је повећање цена рибе како из домаћих рибњака, тако и из увоза, када је реч о морској риби. Мирјана Мишчевић, виши саветник у Привредној комори Србије, рећи ће нам зашто је дошло до повећања цена рибе и да ли можемо у наредном периоду да очекујемо снижење истих.

Економисти последњих дана, услед дешавања у Украјини, често помињу појам стагфлација. Сви знамо шта зачи реч инфлација, али за ову кованицу речи слабије смо упознати. Професор Бранко Живановић са Банкарске академије објасниће нам шта значи стагфлација, у којим се ситуацијама јавља и колико смо у Србији далеко од исте.

Као и сваког четвртка после девет часова чућете још једно издање наше рубрике "Пет минута за науку". Овог пута тема о којој говори Јована арсић су нове технологије из области кардиоваскуларне медицине.

Наша саговорница биће и Надица Блажић из Удружења Плава шкољка која ће најавити данашњу предускршњу радионицу на Платоу Раша Попов у Београду.

Уредник и водитељ Биљана Шујдовић.

 

 

Коментари

Bravo
Шта је све (не)дозвољено да се једе када имате повишен холестерол
Krusevac
Преминуо новинар Драган Бабић
Omiljeni režiser
Луис Буњуел – редитељ који нам је показао да ово није најбољи од свих могућих светова
Posle toliko vremena..
Репер Диди најбогатији међу славнима, Ђоковић на 68. месту
Zdravlje
Редовно коришћење аспирина узрокује хиљаде смрти годишње