Читај ми!

"Нема чекања"

Бацање хране је последњих година достигло готово „епидемијске“ размере. На светском нивоу се губи и баца готово једна трећина укупно произведене хране, док је еколошки отисак, који настаје као последица оваквог понашања, изузетно велики и знатно доприноси климатским променама, потрошњи воде, енергије, смањењу површина под шумом и природне разноврсности, уз неизбежно гомилање отпада. У Скупштини града Београда данас ће бити представљени резултати истраживања „Зашто, како и колико правимо отпада од хране у домаћинствима у Београду?“, то је повод да овог јутра наш гост буде Владан Шћекић, програмски директор Центра за унапредјење животне средине. Такође, то је и тема нашег Питања јутра, замолићемо вас да са нама поделите корисне савете о томе како да бацамо што мање хране.

У нашем јутарњем програму најавићемо и почетак кампање под називом „Нема чекања", која је настала на иницијативу Форума онколошких пацијената Србије и уз подршку Удружења медикалних онколога Србије. Наша кућа ће бити медијски партнер ове националне кампање чији су циљеви да се подигне свест грађана о значају превенције и појача апеловање на здравствене институције, да још више допринесу да дијагностика и лечење малигних болести буду што ефикаснији.

Аутор и водитељ Игор Обрачевић.

 

Коментари

Bravo
Шта је све (не)дозвољено да се једе када имате повишен холестерол
Krusevac
Преминуо новинар Драган Бабић
Omiljeni režiser
Луис Буњуел – редитељ који нам је показао да ово није најбољи од свих могућих светова
Posle toliko vremena..
Репер Диди најбогатији међу славнима, Ђоковић на 68. месту
Zdravlje
Редовно коришћење аспирина узрокује хиљаде смрти годишње