среда, 10. нов 2021, 06:30
"Нема чекања"
Бацање хране је последњих година достигло готово „епидемијске“ размере. На светском нивоу се губи и баца готово једна трећина укупно произведене хране, док је еколошки отисак, који настаје као последица оваквог понашања, изузетно велики и знатно доприноси климатским променама, потрошњи воде, енергије, смањењу површина под шумом и природне разноврсности, уз неизбежно гомилање отпада. У Скупштини града Београда данас ће бити представљени резултати истраживања „Зашто, како и колико правимо отпада од хране у домаћинствима у Београду?“, то је повод да овог јутра наш гост буде Владан Шћекић, програмски директор Центра за унапредјење животне средине. Такође, то је и тема нашег Питања јутра, замолићемо вас да са нама поделите корисне савете о томе како да бацамо што мање хране.
Аутор и водитељ Игор Обрачевић.
Autor:
Група аутора
Јутарњи програм Радио Београда 1! Ако сте помислили да је то према чувеној латинској изреци "Carpe diem" - у праву сте. [ детаљније ]
Коментари