Недељом за село

У Србији су у току припреме за сетву пшенице. Очекује се да ће и ове јесени хлебним зрном бити засејано између 500 и 600 хиљада хектара. За неколико дана почињу да теку оптимални рокови. Стручњаци поручују ратарима да ураде анализу земљишта и да користе сертификовано семе како би имали стабилне приносе.

Произвођачи шећерне репе задовољни су овогодишњим приносима и ценом, а прерађивачи се надају да ће следеће године бити више заинтересованих за производњу слатког корена.

У Расинском округу берба грожђа приводи се крају. Род грожђа је добар, а квалитет још бољи па се очекује и одлично вино.

Док већина младих људи са села бежи у град, двадесетдеветогодишњи Петар Радојчић из сремског села Јазак на породичном имању шири фарму крава и развија производњу сира по традиционалним рецептурама, тови јунад и свиње, а планира да се бави и сеоским туризмом. Много ради, али се уопште не жали јер му је циљ, каже, да буде на врху. И на добром је путу да у томе успе.

Уредник и водитељ Даворка Тешић.





Недељом за село

Autor:
Душан Величковић

Аграрна политика, пољопривреда и живот на селу, то су теме емисије Недељом за село која се емитује нa таласима Првог програма Радио Београда од 16. јуна 1946. године. [ детаљније ]

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом