Читај ми!

Реприза

Лесковачки роштиљ, један једини - нема другог, нема другде

Лесковачки роштиљ, јединствен и препознатљив (име је под заштитом), тема је наше емисије снимљене и емитоване први пут 2011. године.

Да би био прави, овај роштиља захтева велико мајсторство, од избора меса до избора дрва на којем се пече, а о томе мало знамо. Све што се тиче његове израде има стриктна правила, при чему је, кажу мајстори, ватра најважнији фактор.

Роштиљ, иначе, као начин припреме меса потиче са Кавказа, а у Лесковац је стигао преко Турске, Грчке и Македоније. Па из Лесковца у остале крајеве наше земље...

Причу о лесковачком роштиљу казивао нам је Драган Петровић, познатији као Гага Роштиљ, који се овим послом, у тренутку снимања емисије, бавио пуних 25 година.

Роштиљ конзумирале и емисију уредиле - Мирјана Никић и Елизабета Арсеновић

 

 

 

Којекуда Којекуда

Autor:
Аутори: Елизабета Арсеновић и Мирјана Никић

Емисија Радио Београда 1 која ће вас, баш како јој и назив говори, водити од Келебије до Медвеђе, од Бајине Баште до Неготина - у сеоца и градове, у прошлост и будућност, у стварно и могуће. [ детаљније ]

Коментари

Bravo
Шта је све (не)дозвољено да се једе када имате повишен холестерол
Krusevac
Преминуо новинар Драган Бабић
Omiljeni režiser
Луис Буњуел – редитељ који нам је показао да ово није најбољи од свих могућих светова
Posle toliko vremena..
Репер Диди најбогатији међу славнима, Ђоковић на 68. месту
Zdravlje
Редовно коришћење аспирина узрокује хиљаде смрти годишње