петак, 25. окт 2019, 10:00
Правац 202
Знате ли шта је вурда? А ђубек? Белмуж? Ако не знате или нисте сасвим сигурни прво научите а онда се и запутите у правцу оних крајева Србије где све ово можете и да пробате.
Какав је специјалитет белмуж, како се прави, зашто га баш тако зову али и многе друге занимљивости о намирницама, храни, речима и изразима пиротског али пре свега сврљишког краја сазнаћете у другом сату Правца 202. У првом сату емисије слушамо редовну рубрику Тек да се зна, најновије спортске вести а водимо вас и до Великог барутног магацина. У лапидаријуму овог здања су изложени римски споменици који иначе припадају Збирци античких и средњовековних епиграфских и анепиграфских споменика Народног музеја у Београду а сви заинтересовани посетиоци ће моћи да их виде до 31. октобра.
Водитељ Ивана Весић
Коментари