Правац 202

Знате ли шта је вурда? А ђубек? Белмуж? Ако не знате или нисте сасвим сигурни прво научите а онда се и запутите у правцу оних крајева Србије где све ово можете и да пробате.

Какав је специјалитет белмуж, како се прави, зашто га баш тако зову али и многе друге занимљивости о намирницама, храни, речима и изразима пиротског али пре свега сврљишког краја сазнаћете у другом сату Правца 202. У првом сату емисије слушамо редовну рубрику Тек да се зна, најновије спортске вести а водимо вас и до Великог барутног магацина. У лапидаријуму овог здања су изложени римски споменици који иначе припадају Збирци античких и средњовековних епиграфских и анепиграфских споменика Народног музеја у Београду а сви заинтересовани посетиоци ће моћи да их виде до 31. октобра. 

Водитељ Ивана Весић

Коментари

Bravo
Шта је све (не)дозвољено да се једе када имате повишен холестерол
Krusevac
Преминуо новинар Драган Бабић
Omiljeni režiser
Луис Буњуел – редитељ који нам је показао да ово није најбољи од свих могућих светова
Posle toliko vremena..
Репер Диди најбогатији међу славнима, Ђоковић на 68. месту
Zdravlje
Редовно коришћење аспирина узрокује хиљаде смрти годишње