Правац 202

Знате ли шта је вурда? А ђубек? Белмуж? Ако не знате или нисте сасвим сигурни прво научите а онда се и запутите у правцу оних крајева Србије где све ово можете и да пробате.

Какав је специјалитет белмуж, како се прави, зашто га баш тако зову али и многе друге занимљивости о намирницама, храни, речима и изразима пиротског али пре свега сврљишког краја сазнаћете у другом сату Правца 202. У првом сату емисије слушамо редовну рубрику Тек да се зна, најновије спортске вести а водимо вас и до Великог барутног магацина. У лапидаријуму овог здања су изложени римски споменици који иначе припадају Збирци античких и средњовековних епиграфских и анепиграфских споменика Народног музеја у Београду а сви заинтересовани посетиоци ће моћи да их виде до 31. октобра. 

Водитељ Ивана Весић

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом