Повишен тон

Пред Нову годину Скупштина града Београда одлучила је да укине забрану продаје алкохолних пића, пива и пиротехничких средстава од 22 до шест часова ујутру јер, како се наводи, та забрана није дала очекиване резултате на пољу умањивања нежељених последица које настају услед претеране употребе алкохола.

Ипак, дала је резултате у опадању промета за 30 одсто и гашењу радних места, истиче Унија послодаваца Србије. Скоро у исто време дочекала нас је и најава потпуне забране пушења на јавним местима, укључујући и све угоститељске објекте. И на ову забрану већ са многих страна пристижу реаговања. Ове забране уведене су за "наше и добро нашег здравља" али за здравље нације можда је потребно учинити још понешто поред и пре забрана. Како доживљавамо и прихватамо овакве одлуке и чије је уствари "наше добро" за Повишен тон говоре Биљана Степановић, економски новинар, Андреја Бркић, председник извршног одбора Удружења послодаваца Србије, Зоран Мирашевић, директор Удружења угоститељских и туристичких посленика Ниша и Вељко Миладиновић, новинар.


Уредник и водитељ Ивана Весић.

Повишен тон Повишен тон

Autor:
Београд 202

Од понедељка до четвртка отварамо теме које нас муче и боле, оне о којима избегавамо да разговарамо aли и оне о којима разговарамо повишеним тоном. [ детаљније ]

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом