Претрага
Таг: месо
среда, 06. нов 2024, 17:25 -> 19:40
Инспекторка Ивањац за РТС: Месо на домаћем тржишту је безбедно
Све већи пад сточарства доводи до све већег увоза меса и обрнуто. Није мали број домаћих фарми које су се угасиле јер нису могле да трче фер трку са иностраним фармама које користе јефтинију ГМО сточну...
понедељак, 26. авг 2024, 22:28 -> 08:24
Лесковац мирише на пљескавице – почела 34. Роштиљијада
У Лесковцу је свечано отворена 34. Роштиљијада, једна од три најпосећеније привредно-туристичке манифестације у земљи. Организатори очекују да до недеље светску престоницу роштиља посети око пола милиона...
уторак, 20. авг 2024, 11:12 -> 11:32
Неисправно месо, млеко и јаја, неопрано воће и поврће најчешћи узроци тровања током лета
Намирнице које лети најчешће доводе до тровања храном су месо, млеко, нарочито непастеризовано, јаја, неопрано воће и поврће, као и сокови од њих, а некада до тровања може да доведе и сирово брашно, мајонез...
четвртак, 25. јул 2024, 15:40 -> 18:49
Заблуде о месу пуном хормона и лекова – пиле добијa антибиотик само кад је болесно
Пилеће месо, иако веома тражено, поготово у летњим данима, већ годинама прате предрасуде и сумње јер га бије лош глас да је пуно хормона и антибиотика. Сања Челебићанин из Заједнице живинара истиче за...
уторак, 02. јул 2024, 20:18 -> 20:23
Како да знате да је месо које купујете свеже и безбедно
На великим врућинама храна се, посебно она животињског порекла брже и чешће квари него обично – због тога је ветеринарска инспекција интензивирала свој рад. Под лупом надлежних служби су званична продајна...
субота, 27. апр 2024, 16:06 -> 16:31
Празници дижу цене меса – када се очекује стабилизација тржишта
Недавни попис пољопривреде потврдио је да је сточни фонд у Србији у паду. Забрињава несразмера у ценама прасади и товних свиња. Професор Пољопривредног факултета у Београду Владе Зарић рекао је да је уобичајено...
недеља, 10. мар 2024, 16:36 -> 16:51
Које печење је најздравији избор
Јело које се чека на свакој прослави и јело којем се радују и стари и млади је печење. Све о различитим врстама печења разјаснила је „РТС Ординацији“ нутриционисткиња Јована Срејић Ферлуга...
четвртак, 17. авг 2023, 17:22 -> 17:22
Меса има довољно у продавницама, можемо ли се надати нижој цени од јесени
Афричка куга и друге болести животиња, самим тим и мања понуда домаћег меса на тржишту, али и виши трошкови прераде, само су повећали јаз између зараде произвођача и трговаца. Иако је за протеклих годину...
уторак, 21. мар 2023, 05:55 -> 06:58
Сточарство "у сендвичу" између Зелене агенде ЕУ и веганства
Тржиште веганске хране расте до 20 одсто годишње, а број сточарских фарми се смањује, делом и због тога што их је Зелена агенда Европске уније означила као велике загађиваче. Међутим, управо то би могло...