Читај ми!

Slučaj Britni Spirs: Otac pop-zvezde i dalje je drži pod kontrolom

Odluka suda o tome da se odbije zahtev o ukidanju starateljstva oca Britni Spirs nad pevačicom, usledila je nedelju dana nakon što je pop-zvezda iznela dramatično svedočenje i okarakterisala starateljstvo oca kao „nasilni aranžman“.

Sud u Los Anđelesu odbio je zahtev da se ocu Britni Spirs oduzme starateljstvo nad američkom pop-zvezdom.

Odluka je usledila nedelju dana nakon što je Britni Spirs (39) u emotivnom govoru zatražila prekid „nasilnog aranžmana“.

A novi sporazum je zatražio advokat pevačice u novembru prošle godine, u kome traži da otac ne bude više staratelj Britni Spirs.

Advokat Semjuel Ingem III rekao je da je razlog zahteva to što se Britni „plaši svog oca Džejmija Spirsa“, o čemu je govorila u javnosti.

U novembru, sudija suda u Los Anđelesu Brenda Peni odbila je da menja prvobitni sporazum i navela da će Džejmi Spirs biti ne samo pevačicin staratelj već i suvlasnik njene imovine.

Govoreći na sudu prošle nedelje, Britni je izjavila da želi da se okonča tutorstvo njenog oca, koji joj 13 godina kontroliše život i novac. „Samo želim svoj život nazad“, rekla je.

Dodala je da je bila prinuđena da radi protiv svoje volje i da koristi kontracepciju, uprkos želji da rodi.

Rekla je i da joj je bilo zabranjeno viđanje sa prijateljima i razgovor sa novinarima.

„Zakoni se moraju menjati... Ne osećam se kao da mogu da živim normalno“, istakla je pevačica.

Stručnjaci iz oblasti prava rekli su za Gardijan da bi u ovom slučaju otac Britni Spirs mogao da ima ulogu koja mu nije oduzeta još mesecima pa i godinama. Ukidanje te funkcije podrazumeva istražne radnje i nekoliko ročišta...

Doskoro, otac pevačice kontrolisao je kako emotivni život ćerke tako i njene finansije. Sada nadgleda i njeno poslovanje.

U septembru 2019. godine sud je imenovao Džodi Montgomeri da nadgleda Britni.

Ona je na sudu prošle nedelje izjavila: „Moj otac, ali i svi koji su bili umešani u ove radnje i koji su rukovodili mojim životom i delili mi kazne, trebalo bi da budu u zatvoru. Danas, dok ovo pričam, osećam sve to ponovo, čak i Džodi počinje nekako da ide predaleko...“

U utorak, advokati oca pevačice zatražili su od suda da istraži tvrdnje koje je Britni Spirs iznela u svom svedočenju prošle nedelje. 

Zahtevaju od suda da ispita „ozbiljne navode u vezi sa prisilnim radom, prisilnim lečenjem i terapijom, nepravilnom medicinskom negom i ograničenjima ličnih prava“.

Njegovi advokati su takođe napisali da je Montgomerijeva „u potpunosti zadužena za svakodnevnu ličnu negu i lečenje gospođe Spirs“ i da nema nikakve veze bilo sa njenim brakom ili planiranjem potomstva.

Lorin Vrajt, zastupnica Montgomerijeve, objavila je kao odgovor: „Mogu nedvosmisleno da kažem da Džodi Montgomeri podržava Britni i zalaže se za njeno blagostanje. Iako ona ne kontroliše finansije pevačice, odgovorna je za nju, a ako Britni želi da bilo koji problem bude iznesen na sud, gospođa Montgomeri je uvek spremna i voljna za to.“

Sledeće ročište u ovom predmetu zakazano je za 14. jul.

четвртак, 03. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи