Читај ми!

Преминула певачица Лиза Мари Присли – ћерка Kраља Рокенрола

Лиза Мари Присли, певачица и једино дете Елвиса и Присиле Присли, преминула је изненада у 55. години.

Смрт Лизе Мари потврдила је њена 77-годишња мајка Присила Присли.

„Тешка срца морам да поделим поражавајућу вест да нас је напустила моја прелепа ћерка Лиза Мари. Била је најстраственија и најзанимљивија жена коју сам икада упознала. Тражимо да се поштује наша приватност док покушавамо да се носимо са овим великим губитком. Хвала вам на љубави и молитвама. У овом тренутку више неће бити коментара“, навела је Присила Присли.

Лиза Мари је пребачена у болницу из свог дома у Калабасасу у Калифорнији, након што је пријављен срчани застој, први је известио ТМЗ.

Ћерка Краља Рокенрола, која се и сама бавила музиком, појавила се са својом мајком на церемонији доделе Златних глобуса у Лос Анђелесу два дана пре него што је хоспитализована, како би подржала биографски филм База Лурмана Елвис. Увече је глумац Остин Батлер освојио награду за најбољег глумца у драмском филму за своју улогу Краља.

Лиза Мари је рођена у Мемфису 1968. године, а била је једино дете Елвиса и Присиле Присли.

Када су јој се родитељи развели, преселила се са мајком у Лос Анђелес, али се касније вратила у очев дом у Мемфису.

Након Елвисове смрти 1977. године, деветогодишња Лиза Мари постала је заједнички наследник његовог имања са својим дедом Верноном Прислијем и прабаком Мини Меј Худ Присли. Када је имала 25 година, била је једини преживели наследник имања, чија је вредност тада процењена на 100 милиона долара. Године 2005. продала је већину пословних удела на имању Индустријал мидији, али је задржала контролу над Грејслендом.

Године 1997. објавила је песму Don't Cry Daddy – дует са раније снимљеним вокалима свог оца, како би обележила 20-годишњицу његове смрти.

Издала је три албума: To Whom It May Concern (2003), Now What (2005) и Storm & Grace (2012).

Била је удата за Мајкла Џексона, Николаса Кејџа 

Удавала се четири пута. Од 1988. до 1994. била је у браку са музичарем Денијем Киом, са којим је имала двоје деце: глумицу Рајли Кио и сина, Бенџамина Кија, који је себи одузео живот 2020. године, са 27 година. Лиза Мари и Дени су остали блиски пријатељи након развода, а он је живео у кући за госте на њеном имању. ТМЗ је известио да је он покушавао да је реанимира док није стигла хитна помоћ.

Двадесет дана након развода од Денија, удала се за Мајкла Џексона, а тај брак је трајао годину и по дана. Она је убедила Џексона да се ван суда нагоди због оптужби за злостављање деце и да оде на рехабилитацију због злоупотребе дрога.

„Веровала сам да није урадио ништа лоше и да је погрешно оптужен и, да, почела сам да се заљубљујем у њега. Хтела сам да га спасим. Осећала сам да могу то да урадим“, рекла је касније биографу Мајкла Џексона.

За музичара Џона Озајца верила се 2000. године, али је раскинула веридбу након што је на забави упознала глумца Николаса Кејџа. Кејџ и Прислијева венчали су се у августу 2002, али је Кејџ поднео захтев за развод у новембру.

Прислијева се 2006. удала за свог гитаристу и музичког продуцента Мајкла Локвуда и добили су ћерке близнакиње, Харпер и Финли. Прислијева је поднела захтев за развод после 10 година брака.

Прислијева је отворено говорила о својој борби са зависношћу од опијата, написавши да је постала зависна након рођења близанаца 2008. године.

понедељак, 12. август 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару