Читај ми!

Илон Маск не признаје резултате гласања, 10 милиона корисника Твитера тражило његову оставку

Илон Маск се први пут огласио откако је више од десет милиона људи гласало за његову оставку са места извршног директора „Твитера“, рекавши да ће само претплатници са „плавим знаком“ моћи да гласају у будућим анкетама које се односе на политику компаније.

Маск је у недељу питао кориснике Твитера да ли треба да се повуче са чела компаније, обећавајући да ће се придржавати резултата анкете. Када је анкета затворена у понедељак, 57, 5 одсто је рекло да би требало да се повуче.

Маск, који је обучно врло активан корисник платформе, није се оглашавао на Твитеру неколико сати по завршетку гласања.

Његово ћутање је коначно прекинуто када је одговорио са „Занимљиво“ на један коментар који је спекулисао да су резултати анкете немеродавни због лажних налога.

Одговарајући на сугестију другог корисника да би „претплатници са плавим знаком требало да буду једини који могу да гласају у анкетама у вези са политиком Твитера“, Маск је рекао: „Добра поента. Твитер ће направити ту промену.“

Као већински власник приватне компаније, наравно да нико не може да присили Маска да одступи са места генералног директора, али низ збуњујућих одлука у протеклих неколико дана довео је до тога му чак и неки од најближих присталица окрену леђа.

Одлуку да се забрани налог који је пратио локацију његовог приватног авиона прошле недеље уследила је масовна суспензија критичних новинара који су извештавали о забрани. То је заузврат довело до егзодуса неких ангажованих корисника на друге друштвене мреже, углавном његовог децентрализованог конкурента Мастодона.

Међутим, у многим случајевима Маск је одавао утисак да је већ одлучио о исходу пре објављивања: најавио je продају својих акција у „Тесли“, на пример, много пре него што је то ставио на гласање, а план да врати Трампа на мрежу објавио је много пре него што је купио „Твитер“.

Тако је и идеја о повлачењу са функције главног извршног директора била наговештена много пре него што је објављена анкета на Твитеру. Он је 16. новембра рекао судији у Делаверу да планира да смањи своје присуство у „Твитеру“ и да „пронађе неког другог да води компанију“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 13. август 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару