Читај ми!

Италијански Музеј кинематографије Кевину Спејсију доделио значајно признање за животно дело

Само две недеље након што је Кевин Спејси проглашен кривим на суђењу за сексуално злостављање, италијански Национални музеј кинематографије је објавио да ће добити награду за животна достигнућа у области глуме.

Национални музеј кинематографије у Торину, саопштио је у четвртак да ће Спејсију бити додељена престижна награда Стела дела Мол (Звезда Моле Антонелијане) „као признање за његов естетски и ауторски допринос развоју драмске уметности кроз његову филмографију“, наводи се у саопштењу које је објавио Музеј.

Претходни добитници овог признања су редитељ Дарио Арђенто, као и признате глумце, Изабела Роселини и Моника Белучи.

На догађају, који ће се одржати 16. јануара 2023. године, Спејси ће одржати Мастер клас, пре него што буде приказан „један од најпризнатијих филмова у његовој успешној каријери“, после чега ће уследити уручење награде Стела дела Мол.

Музеј није потврдио који ће од његових филмова бити приказан на манифестацији и церемонији доделе награда.

„Оскаром награђен глумац за улоге у филмовима Дежурни кривци и Америчка лепота, који је играо незаборавне ликове као што је Френк Андервуд у Кући од карата, враћа се да поздрави своју вољену публику“, саопштио је Музеј.

„Национални музеј кинематографије са задовољством одаје почаст награђиваном глумцу који је током своје вишедеценијске каријере дао незаборавно лице сложеним, загонетним, динамичним ликовима као што је – између безброј других – његов хваљени Френк Андервуд из светски познате серије Кућа од карата.“

Спејси ће говорити о „најважнијим прекретницама у својој каријери, као и о безбројним ликовима које гледаоци знају по имену“ са директором музеја Домеником Де Гајтаном.

Музеј је такође назвао Спејсија „камелеонском звездом савремене светске кинематографије“ и рекао да је он „несумњиво један од најталентованијих и најславнијих глумаца своје генерације“.

Упркос свом таленту, Спејси је последњих неколико година био уплетен у контроверзе и тужбе. У октобру је порота утврдила да Спејси није сексуално злостављао Ентонија Репа, колегу глумца, 1986. Реп је поднео тужбу тражећи одштету од 40 милиона долара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 13. август 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару