Читај ми!

Мито и сексуално искоришћавање 58 подређених мушкараца – у Кини осуђена „Лепа гувернерка"

Некадашња кинеска функционерка Џонг Јанг осуђена је на 13 година затвора, а кажњена је и новчано – треба да плати милион јуана (око 130.000 евра) због злоупотребе службеног положаја. То укључује и сексуалне односе са 58 подређених на радном месту, и узимање мита у вредности од скоро осам милиона.

Џонг Јанг има 52 године и била је на функцији као гувернерка, и као и заменица секретара Комунистичке партије у округу Квијанан, у покрајини Гиџу на југозападу Кине. Јавност јој је доделила надимак „Лепа гувернерка", а Џонг се никада није удавала и нема деце, преноси scmp.com.

Позната је по оснивању Удружења за воће и пољопривреду, које је имало за циљ да помогне пољопривредницима, и где је улагала сопствена средства за подршку старијим лицима.

Ипак, документарац који је снимила Радио-телевизија Гиџу показао је „забрињавајуће аспекте њеног рада".

Извештаји су указивали на то да је Џонг прихватала мито, и користила свој положај да обезбеди повољније услове у уговорима са компанијама, користећи аргументе „државних интереса и јавних инвестиција“.

Тако је на пример, одобрила пренамену и коришћење 170.000 квадратних метара земљишта у високо-технолошком индустријском парку бизнисмену са којим је имала близак однос. Неименовани човек касније је земљиште превео у грађевинско и уложио у некретнине, од чега је Џонг добила велики профит.

Осим тога, она је имала бројне афере с подређеним мушкарцима, и користила је прековремени рад и службена путовања како би са љубавницима проводила више времена.

Неки мушкарци су постајали њени љубавници због користи, док су други били присиљени на односе са њом, јер су се плашили одмазде и ауторитета Џонгове.

Наведено је да је имала 58 љубавника, да је често виђана у приватним ноћним клубовима, као и то да је „у торбици увек имала кондоме“.

Истрага против ње покренута је у априлу прошле године, што је довело до пресуде за корупцију, а осим затворске и новчане казне, остала је и без позиције у Партији.

У поменутом документарцу, Џонг је изразила жаљење: „Моја корумпираност је резултат мојих погрешних веровања о томе да морам да култивишем неколико бизнисмена од поверења, који би ми помогли да решим одређена политичка питања“.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи