Читај ми!

Медитерански укус лета на трпези: Знате ли зашто је тимијан један од омиљених зачина на приморју?

Медитеран је много више од дестинације, Медитеран је осећај који можемо доживети кроз укусе и мирисе, сећања и успомене. Управо ти свежи укуси и мириси зачинског биља и цитруса воде нас до сунчаних песковитих обала, старих градова, стеновитих увала, зелених острва, насмејаних и веселих локалаца. Постоји та посебна храна, идеална за летње дане, која нас својом текстуром и савршено избалансираним укусом директно „транспортује“ тамо где бисмо највише волели да будемо.

Када помислимо на лакоћу живота и преукусне брзинске оброке између два купања на плажи, дефинитивно помислимо на Аргетин рибљи сегмент паштета, јер апсолутно све до једне миришу на Медитеран, лако су мазиве и идеалне за понети било где.

Од овог лета, Аргета појачава тај медитерански доживљај на трпези, јер предстаљва нови укус – туну са тимијаном и лимуном. Овај идеалан спој састојака представља право мало путовање кроз сунчану обалу Италије, Шпаније или Француске. У ову паштету спаковани су срце и душа Медитерана, те сваки пут када отворимо нову, у позадини чујемо италијанске канцоне, француске шансоне и шпанску салсу и румбу.

Најквалитетнији комади жуторепе туне чине основу новог укуса, а разликују га додате ноте ароматичног тимијана и лимуна. Тимијан доноси земљане, дрвенасте ноте у јело, што доприноси богатству укуса, док се лимуном постиже та идеална избалансираност и уноси свежина.

Тимијан је фасцинантна биљка, добро позната на сунчаном Медитерану, са богатом историјом и применом и у савременом добу. У питању је један од ретких зачина који своју арому задржава и после сушења, богат је есенцијалним витаминима, антиоксидансима, зато се и савршено уклапа са туном која је извор протеина, омега-3 масних киселина и витамина Д.

Имајући у виду да су све Аргетине паштете и намази без конзерванаса, вештачких боја, без глутена и без вештачких појачивача укуса, овај оброк омогућиће да у сваком залогају, уз максимално уживање, осетите део чаробног медитеранског духа.

Поред новог укуса туне са тимијаном и лимуном, ту је и стандардни туна укус, као и а ла Сицилиана туна са сушеним парадајзом, која доноси препознатљиву италијанску разиграност и пуноћу у сваком залогају.

Љубитељи Аргетиних рибљих укуса обожавају лаку мазивост, пун укус и осећај задовољства након конзумирања. Најбоље од свега јесте што су све ове паштете као створене за летње вреле дане, далека путовања, море, планину, камповања или неограничена уживања на различитим речним или морским плажама.

Овако богата понуда Аргетиних летњих лаганих намаза, пружа могућност да и код куће и на послу и на одмору експериментишемо са различитим добро познатим и мање познатим укусима. Сваки нови залогај било које од паштета из овог асортимана практично је позивница да заронимо у миран и укусан свет медитеранске кухиње.

уторак, 23. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару