Читај ми!

Чувана тајна о уговореном браку, али уз љубав – на први поглед

Јулијана и њен супруг Илија из Великог Села пре неколико дана су на Палилулској пијаци прославили 65 година брака. Иако је њихов брак био уговорен, бака Јуца каже да је то заправо била љубав на први поглед.

„То је била љубав на први поглед, то је било све за седам дана. Његов отац и мој отац су били сеоски другари, дружили су се у кафани. Тако је онда било време, не као сад, родитељи одлучују с ким ћеш да се жениш и удаш. Знали смо се ми, ми живимо у исто село, али никад нисмо комуницирали до свадбеног дана...", прича Јулијана Маринковић. док Илија пита: „Како нисмо?". Јулијана му одговара: „Јесмо, играли смо коло, али не као данас, у размаку... не близу".

Сами су створили све што данас имају. А најпоноснији на двоје деце, петоро унучади и деветоро праунука.

„Почели смо од нуле, и са овим сам задовољна. Школовали смо децу, син у војску, правила сам свадбе, повојнице, куповали смо земљу...", наставља Јулијана.

„Тих првих година и времена, на бисаге сам носио мало робице доле у Вишњичкој, Роспи ћуприју, да би ишао на пијац, да продам нешто, да се има за живот сине. Пратили смо тај ток живота, ма и ми ће да купимо и ми ће да радимо, знојимо се и стварамо", каже Илија.

На питање о томе да ли је тачно да ништа није тешко када имате особу коју волите поред себе одговара: „Нормално, то је број један. Да није било тога не би се све то сачувало".

Од Маринковића смо покушали да сазнамо и која је њихова тајна, мађутим бака Јуца нам је рекла да то само она и њен деда знају, и барем за сада је чувају. Али, нам је њихов син Јовица, открио делић те тајне која у његовом браку делује, већ 40 година.

„Ја сам покупио све његово оно што каже изреке и поштовао сам кад каже -  Нешто није у реду сине, Мало се повуци са стране... Имао је он жаргон - Повуци ручну, не можеш стално да будеш само ти у праву. Били су и остали мој највећи узор и ветар у леђа до дан данас", испричао је Јовица Маринковић.

Бака Јуца каже да за њеног Илију нема замена, они и данас раде све сами, заједно. Уређују њиве, пластенике, дека Ика вози трактор. Није им било тешко ни данас да устану раније, спреме питу и сачакају да наша екипа дође.

„Све овако нека остане овако, нека остане овако да ви дочекате боље од нас, више година живота, више година брака да доживите од нас", поручују заједно.

Жеља им је да ожене и унука Ацу. Па смо су се са нашом екипом договорили да се, ако их послужи здравље, виде за пет година, када ће прославити 70. годишњицу брака, али и да провере да ли им се жеља остварила.

среда, 17. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару