Одржано друго издање конференције o сајбер безбедности ПУЛСЕ360

Друга по реду конференција ПУЛСЕ360, под слоганом „Securing Tomorrow Together“, окупила је више од 600 учесника који су имали прилику да се упознају са новим технологијама и трендовима у области сајбер безбедности.

Конференција је донела велики број предавања, hands-on демонстрација и увид у безбедносне изазове у земљи и региону.

Конференцију је отворио директор Канцеларије за информационе технологије и електронску управу, др Михаило Јовановић који је истакао да је Канцеларија једна од кључних у домену информационе безбедности, те да много улаже у превентиву.

„Из тог разлога, континуирано радимо на подизању свести колико је информациона безбедност битна у 21. веку, користимо најновије технологије и градимо и едукујемо стручњаке, које иначе није лако наћи на тржишту“, рекао је Јовановић и додао да је Република Србија на време препознала важност изградње дигиталне инфраструктуре, истичући притом важност Државног дата цента.

Далибор Ратковић, директор компаније ПУЛСЕЦ, у свом поздравном говору је истакао промене у области сајбер безбедности и све веће интересовање за ову кључну тему.

„Дигитална трансформација и унапређење повезаности одвијају се пред нашим очима", нагласио је Ратковић, додајући да се не можемо ослонити на срећу када су у питању наши системи, те да је сајбер безбедност постала важнија него икада.

Посебну пажњу привукла је панел дискусија Култура учења на грешкама - како информисање о инцидентима може спречити да се они понове. Панел дискусија указала је на то да би размена информација о инцидентима, помогла cybersecurity експертима да буду приправнији за разнолике сајбер претње.

О овој теми говорили су: Александар Милинковић, помоћник директора Канцеларије за информационе технологије и електронску управу; Катарина Андрејевић, директор сектора за ИКТ инфраструктуру, Електропривреда Србије; Владимир Поповић, генерални директор за Адриатик регију IngramMicro; Милош Контић, delivery директор, ПУЛСЕЦ; Данило Савић, директор Дата Cloud Technology и Слободан Марковић Саветник за дигиталне технологије у Програму Уједињених нација за развој у Србији, који је модерирао панел.  

Завршну ноту конференцији и закључак дала је Натали Делић, извршни директор за стратегију и дигитал у компанији Телеком Србија, која је истакла важност непрестане едукације запослених, спремност на проактивно реаговање, али и праћење трендова.

понедељак, 21. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи